Mākslinieku savienības rudens izstādes tēma šogad saistīta ar garīgo veselību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) izsludinājusi pieteikšanos 38. ikgadējai izstādei "Rudens". Šogad izstādes tēma saistīta ar garīgo veselību un tās nosaukums „Rudens 2014/Melnie suņi”.

Izstādes „Rudens” mērķis ir atspoguļot vizuālās mākslas situāciju šobrīd, tāpēc LMS aicina ikvienu profesionālo Latvijas mākslinieku vai mākslas augstskolas studentu pieteikt savu dalību izstādē „Rudens 2014/Melnie suņi” ar pēdējos trīs gados radītiem darbiem.

"„Melnie suņi” – tā mēdz dēvēt depresiju un citas līdzīgas garīgas saslimšanas vai emocionālos traucējumus. Šādas kaites var piemeklēt ikkatru no mums, taču lielākajai sabiedrības daļai garīgā veselība joprojām ir tabu tēma, problēma, ko nerisināt un par kuru kaunēties," teikts LMS paziņojumā, uzsverot ka par šīm problēmām svarīgi runāt mākslas valodā, jo "depresija, gan fiziski un garīgi mokot, gan iedvesmojot, nereti bijusi blakus apdāvinātajiem – Degā, Miro, Van Gogs, Bergmans, Hemingvejs, Vonnegūts, Čērčils, Plāta, Bodlērs..."

LMS rosina māksliniekus aizdomāties par cilvēku garīgajām mokām, par to, cik stiprus vai vājus tās mūs padara, kāpēc tās mūs piemeklē, vai cilvēkam kā indivīdam ir jājūtas vainīgam par savu eksistenci un kāds šīm kaitēm ir sakars ar mākslu dzīvot, mirt vai radīt.

Izstādes rīkotāji gaida mākslinieku pieteikumus līdz 1.decembrim. Darbus ekspozīcijai izvēlēsies profesionālu mākslinieku un kuratoru žūrija.

Izstāde „Rudens 2014/Melnie suņi” tiks atklāta 15.decembrī.

Izstādes „Rudens 2014/ Melnie suņi” laikā norisināsies konkurss, kurā tiks noteikts LMS balvas ieguvējs, kam tiks dota iespēja rīkot personālizstādi LMS galerijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti