Mākslinieku savienības galerijā atklāta «Izstāde - izstāde?»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā līdz 10.jūlijam apskatāma LMS muzeja izstāde „Izstāde – izstāde?”, kurā eksponēta 20.gadsimta 70.-80.gadu Latvijas glezniecība, lsm.lv informē istādes veidotāji.

Kā radošs eksperiments izstādes veidošana tika uzticēta māksliniekam Jānim Purcenam, kurš, izvēloties LMS muzeja krājuma darbus, ekspozīciju veidojis brīvi no vispārpieņemtajām muzeja nozares klišejām un stereotipiem. Interesants ir mūsdienu gleznotāja redzējums, kas sakņojas vizuālo izteiksmes līdzekļu un glezniecisko vērtību personīgajā izpratnē: tonālajās, silti vēsajās, gaiši tumšajās un citādi smalkajās krāsu attiecībās.

Mākslinieks Jānis Purcens (1973) izveidojies kā niansētu krāstoņu meistars, kura darbu saturs ir pamatots filozofiskās un reliģiskās tēmās. Savas gleznieciskās un mākslas izpratnes prasmes viņš ir apguvis Latvijas Mākslas akadēmijā Glezniecības nodaļā (Humanitāro zinātņu maģistra mākslā akadēmiskais grāds glezniecībā 2008.gadā), kur daudzi no izstādē eksponēto darbu autoriem ir bijuši viņa pasniedzēji un padomdevēji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti