Rīta Panorāma

VSAA aicina PNB bankas klientus pasteigties ar iesniegumiem.

Rīta Panorāma

Intervija ar finanšu ministru Jāni Reiru

"Spilgts trio"- gleznotājas Maija Bērziņa, Dzintra Cepīte un Īra Rozentāle LMS galerijā

Mākslinieku savienības galerijā atklās izstādi «Spilgts Trio»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā 16. augustā plkst. 17.00 notiks trīs kolorītu mākslinieču – Maijas Bērziņas, Dzintras Cepītes un Īras Rozentāles – izstādes „Spilgts Trio” atklāšana.

Maijas Bērziņas, Īras Rozentāles un pāragri aizsaulē aizgājušās Dzintras Cepītes (1957–2017) abstraktās, ekspresīvās un košās gleznas radītas dažādos laika periodos. Katrai no māksliniecēm ir izveidojies un izkopts savs individuāls un neatkārtojams glezniecības stils. Gleznu motīvi, lietotās tehnikas un glezniecības paņēmieni ir atšķirīgi, tomēr mākslinieces vieno draudzība, kopīgs darbs Svitenes plenērā un spēja atklāt savu pasaules redzējumu krāsās. Izstādē redzamie darbi iemieso dzīvesprieku, vitalitāti un spēku.

“Man patīk priecīgas, vieglas un gaišas krāsas. Saule un vasara. Savu smagumu gleznās es iekšā nelieku. Rīkojos tieši otrādi – gaiši gleznojot, cenšos to aizmirst,” par saviem darbiem stāsta Maija Bērziņa.

Īra Rozentāle. Veltījums Dzintrai Cepītei, 2017
Īra Rozentāle. Veltījums Dzintrai Cepītei, 2017

“Krāsu uzskatu par vienu no svarīgākajiem formu veidojošajiem elementiem glezniecībā. Man krāsa ir arī glezniecības saturs,” atzīst māksliniece Īra Rozentāle.

Dzintra Cepīte strādāja akvareļa autortehnikā un nepārtraukti eksperimentēja, meklējot jaunus izteiksmes līdzekļus. Viņa pievērsa uzmanību gan faktūrai, ko panāca ar zīdpapīra aplikācijām, sausajiem pigmentiem un atsevišķiem biezas krāsas triepieniem, gan bagātam, spožam krāsu kolorītam.

Dzintra Cepīte. Bez nosaukuma, 2009
Dzintra Cepīte. Bez nosaukuma, 2009

Izstāde būs apskatāma Latvijas Mākslinieku savienības galerijā no 16. augusta līdz 22. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti