Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas vēstnieku Ukrainā Ilgvaru Kļavu

Rīta Panorāma

Ukrainā diskutē arī par gastronomisko identitāti

Izstāde "Rudens 2022. Karš ilgst gadu"

Mākslinieku savienībā skatāma izstāde «Rudens 2022. Karš ilgst gadu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Laikā, kad visa pasaule skaita dienas, cik ilgi jau Ukrainā ilgst karš, ar šausmām atzīmējot pirmo gadskārtu, Latvijas Mākslinieku savienība apvienojusi radošo cilvēku izjūtas un pasaules uztveri gadskārtējā vizuālās mākslas izstādē "Rudens 2022. Karš ilgst gadu".

Izstādē profesionālu meistaru darbiem līdzās redzams arī jauno mākslinieku sniegums. Kopumā aplūkojami vairāk nekā 70 darbi dažādos mākslas veidos – glezniecībā, grafikā, tēlniecībā, instalācijās, tekstilmākslā. Izstādes iekārtojumu veidojis mākslinieks Jānis Purcens. 

Mākslinieces Svetlanas Saveļjevas eksponētā darba nosaukums ir "Fantomi", un tas sastāv no divu figūru tēliem, kuros var redzēt cilvēku ciešanas. Darbā var atrast paralēles ar Mikelandželo un Hieronima Bosa darbiem.

Izstādē piedalās arī ukraiņu mākslinieki, kas šobrīd dzīvo Latvijā. Viena no viņiem ir Veronika Čekaļjuka, kura stāsta: "Kad atlidoju kārtējo reizi uz Latviju, vairs nevarēju atgriezties, jo reiss bija atcelts, jo bija sākusies kara darbība. Mums bija liels stress, jo nebija līdzi nekādu mantu. [..] Ukraiņi cīnās, kā var. Šajā [izstādītājā] darbā ir alegorija. Redzam divus ezīšus, kas atbraukuši ar mazu čemodāniņu, kur paņemtas tikai dažas mantas. Viņi nes savu sirdi, kurā ir Ukraina, viņu dzimtene. Viss labais ir šeit. Glezna saucas "Laimes meklējumos". Viņi cenšas atrast laimi, vienlaikus saglabājot to, ko mīl, pašu dārgāko."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti