Kultūras ziņas

Liepājā noslēdzies mūzikas festivāls "Summer sound"

Kultūras ziņas

Koristi mājās vedīs dzintaru un linu

Mākslinieku plenērā iemūžina Torņakalnu

Mākslinieku plenērā iemūžina Torņakalnu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Aizvadītajās brīvdienās brīvdabas plenērā Torņakalnā ar devīzi "Ainavas un cilvēki" mazi un lieli mākslinieki pulcējās plenērā, lai atainotu šīs romantiskās apkaimes ainas.

Slavenais franču gleznotājs Pols Sezāns ir teicis, ka neviens mākslas darbs, kas tapis darbnīcā, nebūs tik labs kā tas, kurš gleznots brīvā dabā. Iespējams, pie līdzīgas atziņas nonāks Pārdaugavas un Mārupes mākslas skolu audzēkņi, kuri darbojas Torņakalna baznīcas dārzā.

Ir grūti uzzīmēt skici baznīcai un kaut kam citam. Man tas ir visgrūtāk parasti," saka plenēra dalībnieks Edgars.

Jaunieši par savu plenēra punktu izvēlējušies Torņakalna staciju.

"Ārā ir foršāk, jo troksnis arī ir sastāvdaļa no visa procesa. Ārā pat ir labāk nekā telpā, jo tu vari iziet pastaigāt. Telpā nav iespējas tik lielas. Te var paskatīties, iedvesmoties, kaut ko citu sākt darīt," norāda plenēra dalībniece Anna.

16.jūlijā Daugavas promenādē pie Spīķeriem notiks nākamā plenēra daļa, kuras vadmotīvs būs grafiti - ar tiem iecerēts izgreznot dzelzceļa tilta balstus.

Šo tehniku var izmantot, ne tikai bojājot mājas fasādes, bet radot skaistus darbus, kuri robežojas ar grafiku un glezniecību. Mums likās, ka dzelzceļa tilti ir ļoti grafiski un skaisti, tilta līnijas ažūras, atspīdumi ir ļoti pateicīga grafiti tehnikai," stāsta māksliniece un plenēra rīkotāja Ieva Markēviča-Ceruka.

Plenērā tapušos darbus varēs apskatīt novembrī - iecerēts, ka tie ceļos no Mārupes novada kultūras nama uz Pārdaugavas izpilddirekciju un kādu no Pārdaugavas muzejiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti