Mākslinieku namā izstādīs Ievas Strazdiņas «Kultūraugus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Mākslinieku namā 4. septembrī tiks atklāta stikla mākslinieces Ievas Strazdiņas personālizstāde "Kultūraugi”, lsm.lv informē Mākslinieku nama vadītāja Agnese Bule.

Izstādē skatāma autores pēdējā laikā izaudzētā stikla mākslas raža, kas būdama vēl gluži silta, piepildīs un piesildīs Mākslinieku nama telpas Muižas ielā 6, dodot vislabvēlīgākos apstākļus kultūraugu tālākajai kultivēšanai skatītāju acīs un prātos.

Pati autore par savu izstādi un izstādes koncepciju stāsta, ka „izstādē „Kultūraugi” nav jāmeklē zemteksti, aktuāli jautājumi, eksistenciālas vai globālas problēmas. „Kultūraugi” ir kārtējie sajūtu fragmenti stiklā. Un šīs sajūtas ir tās, kuras rodas, mainoties gadalaikiem un vērojot procesus dabā – šoreiz dārzā. Katrā no stikla darbiem ir nofiksēts kāds mirklis. Vai tā būtu gaismas un ēnas spēle, īpaši toņu salikumi vai grafiski augu ritmi – tas viss sakārtojies nelielos stikla darbos – kausējumos un maza izmēra vitrāžās”.

Ieva Strazdiņa beigusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Stikla mākslas nodaļu un Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Stikla dizaina nodaļu. Sarīkojusi sešas personālizstādes, aktīvi piedalās vietējās un starptautiskās izstādēs. Saņēmusi vairākas starptautiskas atzinības. Piemēram, pagājušajā gadā prestižajā Bornholmas (Dānija) izstādē, „European Glass Context 2012” Strazdiņas darbs godpilni pārstāvēja Latviju. Mākslinieces darbi atrodas muzeju un privātās kolekcijās visā pasaulē.

Jau kopš 2010. gada vasaras Majoros, Jomas ielā 35, Horna dārzā, mazā mīlīgā tirdzniecības namiņā Strazdiņas radīto stikla mākslas darbus jūrmalnieki un Jūrmalas viesi var iegādāties kā ekskluzīvus Jūrmalas suvenīrus.

Izstāde Mākslinieku namā būs apskatāma līdz 5. oktobrim..

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti