Kultūras ziņas

"Gūtenmorgens un Vienciems" pirmizrādes spozme Valgalciemā

Kultūras ziņas

Festivāls "Arēna" aicina saklausīt nākotni

Dzimšanas diena ar nārām

Mākslinieks Roberts Koļcovs dzimšanas dienu svin kopā ar nārām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kalnciema kvartāla galerijā otrdien, 8.novembrī, tiek atklāta mākslinieka Roberta Koļcova 50.dzimšanas dienas personālizstāde. Koļcovs, kurš pazīstams ar ekstravagantām gleznām un grafikām, apaļo jubileju nolēmis atzīmēt ar nārām, precīzāk sakot, ar nāru portretiem.

„Brīnums ir ik uz soļa manā gadījumā. Ja tu dari kaut ko no sirds, tad tas brīnums pie tevis atnāk. Tu pat vari to neievērot, citi ievēro. Tāpēc māksliniekam ir svarīga izstāde. Kad skatītājs nojauš, ka es arī redzu tādus brīnumus,” stāsta mākslinieks.

Meklējot brīnumus un smalkas formas mākslā, Koļcovs ir apstājies pie nārām. Gaidot 50.jubileju, mākslinieks savas nāras vienkopus ir izstādījis Kalnciema kvartāla galerijā. Varbūt tādēļ, ka pats Koļcovs ir kaislīgs makšķernieks?

„Nāras tāpēc, ka man ir svarīga tieši tā metamarfoze – esot zem ūdens, viņa ir runīga. Savukārt, kad viņa ir ar kājām, viņa ir klusa un mēma, tas man liekas interesanti un vilinoši,”  turpina mākslinieks.

Izstādē ir lielformāti ar nāru dzīves ainām, ūdens pasaule tušas zīmējumos un skulpturāli nāru portreti. Mākslinieks atklāj, ka viņa jubileja ir īstais laiks, lai dalītos ar šīm izjūtām.

Koļcova nāras Kalnciema kvartālā būs skatāmas līdz 26. novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti