Kultūras ziņas

Jūgendstila pērles Rīgas Biržā

Kultūras ziņas

Latvijas komponistu dziesmu dižkoncerts

Pāvels Hafizovs uzdrīkstas klausīt sirdsbalsij

Mākslinieks Pāvels Hafizovs - bankas darbinieks, kurš klausīja sirdsbalsij

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Izstāžu zālē "D.FAB" līdz 8.maijam apskatāma mākslinieka Pāvela Hafizova izstāde "AIR 1.0". Lai gan šī nav mākslinieka pirmā izstāde, viņš to uzskata par savu debijas pieteikumu mākslas pasaulē. 

Ar šo izstādi Hafizovs seko savam aicinājumam, pametis algotu darbu bankā, lai nodotos mākslai, un drosmīgi pārlaipo arī no karikatūru zīmēšanas pie glezniecības.

Hafizova izteiksmes valoda ir mākoņi. Viņš pats saka, ka neviens no mākoņiem nav īsts, bet drīzāk "mākslinieka iepriekš dziļi novērots, izfantazēts un jaunradīts". 

"Mākoņi ir milzīgi, un mēs reti paskatāmies uz tiem – mēs esam pieraduši, bet kā objekti tie ir fantastiski," stāsta mākslinieks.

Viņa talantu jau novērtējis slavenais brazīliešu rakstnieks Paulu Koelju. Tieši pēc rakstnieka ieteikuma vairākas Hafizova gleznas, kas šobrīd apskatāmas "D.FAB" drīz ceļos uz ārvalstīm.

Starp vairāk nekā 30 mākslinieka Pāvela Hafizova eļļas gleznām, kas tapušas pēdējo divarpus gadu laikā, būtu bijis jābūt arī darbam, kas kādu laiku atrodas Koelju mājās Ženēvā. 

"Es mēģināju arī Paulu Koelju iesaistīt vienā savā projektā, bet beigās sanāca tā, ka viņam vienkārši patika tā glezna. Tur ir mākoņi, ceļš un iet neliels cilvēciņš. Viņam tas darbs patika, to var apskatīt arī viņa tviterī un instagramā, viņš to ir ielicis, kas man arī ir tāds prieks," stāsta  Hafizovs.

Pēc 8.maija, kad noslēgsies izstāde, vēl daļa gleznu dosies uz ārvalstīm - ASV, Franciju. Kāds no darbiem būs brazīļu žurnālista grāmatas vāks.

Mākslu Hafizovs sauc par savu sirdslietu: ""Kad es sāku gleznot studijā, darbnīcā, pēc 20 minūšu darba es ieeju kaut kādā tādā jocīgā stāvoklī, transā. Man tas patīk, bet stāvoklis ir tāds, ka pazūd laiks, un beigu beigās es nonāku pie gatava darba. Dažreiz es nevaru saprast, kā es to izdarīju."

Lielākajā daļā Hafizova darbu redzami gubu mākoņi. Tā ir valoda, kurā viņš var izteikt vārdos neietērpjamo.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti