Kultūras ziņas

Rīt LTV daudzsēriju filmas "Saplēstā krūze" pirmizrāde!

Kultūras ziņas

Grupai "ElektroFolk" jauns albums!

Iesniedz darbus Pīgožņa balvas izstādei

Mākslinieki iesniedz darbus Pīgožņa balvas izstādei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tikai 15. februārī no plkst. 9 līdz 18 Rīgas Sv. Pētera baznīcā māksliniekiem bija iespēja iesniegt savus darbus šā gada konkursa izstādē “Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā”. Izstāde tiks atklāta Jāzepu dienā – 19.martā.

Tikai šodien Vecrīgā Svētā Pētera baznīcā ikviens mākslinieks varēja iesniegt darbus izstādei konkursam par Jāzepa Pīgožņa balvu Latvijas ainavu glezniecībā. Pieņemti tika glezniecības darbi, kas tapuši dažādās tehnikās pēdējo trīs gadu laikā.

"Ideja par Pīgožņa balvu Latvijas ainavas glezniecībā radās tai brīdī, kad Pēterbaznīcā bija pēdējā izstāde, Jāzepam Pīgoznim vēl dzīvam esot un viņam aizejot mūžībā izstāde vēl turpinājās," stāsta projekta vadītāja Una Jansone. "Tas bija morāls aicinājums un atbildība mākslinieka priekšā."

Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā ģeogrāfiski un reģionāli sasaista māksliniekus un skatītājus visā Latvijā, ceļot godā ainavu glezniecības tradīcijas un māksliniekam Jāzepam Pīgoznim raksturīgo patiesīgumu mākslā un attieksmē pret līdzcilvēkiem.

Māksliniece Ilze Muceniece-Adamaite uzgleznojusi lauku ceļu, bet Zigmunds Šņore atkusni. Savukārt Agnese Blumfelde stāsta, ka gleznojot Latvijas dabu plenēros vasarā, bet ziemā sanākot gleznot maz, jo māksliniecei nav savas darbnīcas.

Šis nedēļas laikā visus iesniegtos darbus izvērtēs žūrija, un labākos vienkopus varēs aplūkot ceļojošajā ainavu izstādē Rīgā Svētā Pētera baznīcā. To atklās 19. martā, Jāzepos, vienīgajā dienā gavēņa laikā pirms Lieldienām, kad ļauts svinēt un priecāties. Tad arī kļūs zināms Jāzepa Pīgožņa balvas laureāts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti