Māksliniekam Valerijam Baidam personālizstāde un darbu katalogs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Mākslas galerijā "Jēkabs" līdz 31.jūlijam skatāma mākslinieka Valerija Baidas jaunāko gleznu personālizstāde, kas tapusi vienlaikus ar mākslinieka darbu kataloga izdošanu.

Valerijs Baida ir daudzpusīgs mākslinieks. Savos darbos viņš atveido ainavas, klusās dabas, portretus, interjerus un figurālas kompozīcijas, strādājot eļļas, akvareļa, kā arī grafikas tehnikās. Mākslinieks savā daiļradē veiksmīgi apvieno zīmējumu un savdabīgu krāsu izjūtu, dekorativitāti un noskaņu. Valerija Baidas gleznas ir reizē gan impresionisma, gan krievu reālistiskās glezniecības skolas caurstrāvotas. Gaismēnu kontrasti, virtuoza triepiena tehnika un rūpīga iedziļināšanās atveidotajā objektā veido viņa individuālo rokrakstu. Īpaši nozīmīga māksliniekam ir dabas harmonijas uztvere.

Valerijs Baida gleznās un zīmējumos realizē savu mākslinieka kredo – mīlestību un pietāti pret dabu un dzīves realitāti," komentē Valerija Baidas laikabiedrs un mākslinieks Andrejs Ģērmanis.

Līdztekus izstādei izdots arī Valerija Baidas mākslas darbu katalogs. Tajā ietvertas kopš 1989.gada tapušo gleznu reprodukcijas – ainavas, portreti, figurālas kompozīcijas, interjera skati. Vizuālais materiāls papildināts ar mākslinieka laikabiedru komentāriem par mākslinieka daiļradi.

Valerija Baida dzimis 1958. gadā Krievijā, studējis Maskavā Mākslas fakultātē Vissavienības Valsts Kinematogrāfijas institūtā. Jau no 1991. gada viņš kopā ar ģimeni dzīvo Latvijā – Madonas novadā netālu no Gaiziņkalna, kur savās mājās atvēris pirmo open-air galeriju-darbnīcu „Akmens mājas galerija”, organizējot tajā gleznošanas meistarklases. Personālizstādēs, kā arī grupu izstādēs Latvijā un citur Eiropā mākslinieks piedalās jau kopš 1983.gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti