Mākslinieka Ginta Gabrāna virtuālā skulptūru ansambļa apskati ikviens var sākt savās mājās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mākslinieks Gints Gabrāns 7. aprīlī atklāja SAN virtuālo skulptūru ansambli, kas ir redzams visā Rīgā. Šo objektu apskati ikviens var sākt savās mājās, viedtālrunī lejuplādējot papildinātās realitātes aplikāciju SAN, informēja mākslinieka pārstāvji. 

Šī aplikācija (arī cauri sienām) ļaus ieraudzīt 25 km augstus SAN Transrealitātes torņus. Tie ir redzami 50 km rādiusā ap Latvijas Nacionālo mākslas muzeju (LNMM), kur paralēli SAN projekts piedalās arī “Purvīša balvas 2019” finālistu izstādē.

Tālāko SAN objektu apskati ceļā uz LNMM laukumu var apvienot ar  pastaigu Esplanādē, baudot pavasari un jauku laiku. Tur var nokļūt nākamo SAN objektu darbības zonā.  Lai objekti kļūtu redzami viedtālruņos, aplikācijā jānospiež piedāvātā “download” poga.

SAN virtuālo skulptūru  kompozīcijas centrs ir LNMM muzeja laukumā; tieši zem šā laukuma stikla grīdas  ir SAN projekta  ekspozīcija Purvīša balvas izstādē. Laukumā virtuāli apskatāmas arī fotosērijas no “Purvīša balvas 2019” izstādes atklāšanas 22. martā.

Taču visieteicamākā vieta, lai apskatītu  SAN projektu, ir LNMM jumta  terase. No šīs terases atklājas gan brīnišķīgs skats uz Esplanādi un Rīgu, gan ir telpas plašums objektu apskatei. Tur arī viedierīci labi “redz” GPS satelīti, kas nodrošina SAN ģenerētās telpas darbību. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cross between LNMA, Ms BoCA & Purvitis Prize #augmentedreality

A post shared by Gints Gabrans (@san.app) on Apr 5, 2019 at 10:09am PDT

Šo projektu citādākā veidā var aplūkot arī “Google Street View” panorāmas bildēs – meklējot LNNM laukumā un Zirgu ielā, kur pagājušajā gadā tika izstādīts nominētais projekts “Transrealitātes Zirgu iela”. 

Aplikācija SAN ir lejuplādējama vietnē san.lv (Appstore, GooglePlay). 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti