Mākslinieces Lāsma Pujāte un Rasa Jansone iepazīstinās ar grafikas tehnikām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

2. martā pulksten 18.30 “Kamergalerijas” video telpā norisināsies saruna par grafiku ar māksliniecēm Lāsmu Pujāti un Rasu Jansoni, informēja “Kamergalerijas” pārstāvji. Tiešsaistes pasākums iepazīstinās ar grafikas tehnikām raksturīgiem drukas principiem.

Māksliniece Lāsma Pujāte piedāvās prezentāciju "Grafika. Daba. Faktūra”, kur pastāstīs par faktūrām un to izmantošanas iespējām. Apskatot grafikas tehnikas, kurās parādās faktūra un tekstūra, prezentācijā būs skatāmi arī piemēri no autores mākslas darbiem. Lāsma Pujāte strādājot grafikā, rada darbus litogrāfijas, linogriezuma, kā arī jauktās vai eksperimentālās tehnikās, norādīja pasākuma rīkotāji.

Sarunas otrajā daļā pievienosies māksliniece Rasa Jansone. No 2020. gada augusta “Kamergalerijā” norisinājās trīs izstāžu cikls “2x2=5”, kas aizsākās ar Maijas Dragūnes un Imanta Krepica izstādi “Leģendāra saruna” un turpinājās ar Aijas Bley darbu izstādi “Zero waste”, bet šobrīd cikla ietvaros “Kamergalerijā” izvietota Rasas Jansones personālizstāde “Trīs kārtas un vēl deserts”, kas šobrīd klātienē nav apskatāma. Rasa Jansone ir pazīstama kā gleznotāja un instalāciju māksliniece. Nereti izmanto savā mākslā tekstus, regulāri publicējas Latvijas kultūras periodikā.

Sarunu vadīs māksliniece un kuratore Ieva Nagliņa. Dalība pasākumā bez maksas. Pasākumu organizē biedrība “Grafikas Kamera” sadarbībā ar biedrību “Latvijas Mākslinieku savienība”. Pasākumu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti