Kultūras ziņas

Latvijas Televīzijā top "Neiespējamā misija"

Kultūras ziņas

Ziemassvētku mūzika Rīgas Domā

Ievas Iltneres "Pielaide noslēpumam"

Mākslinieces Ievas Iltneres «Pielaide noslēpumam» – izstāde Valmierā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Pielaide noslēpumam” – šādu nosaukumu savai jaunākajai personālizstādei devusi māksliniece Ieva Iltnere. Izstāde 11. decembrī atvērta Valmieras muzeja Izstāžu namā.

Kā atklāj gleznotāja, izstāde Valmierā nosaukta tāpat kā viens no eksponētajiem darbiem. “Pielaide noslēpumam” ir glezna, kurā redzams, kā vienu realitāti pārklāj cita. Tas, kā uzskata māksliniece, ir ļoti atbilstoši šim laikam.

Guna Medne par Ievas Iltneres izstādi
00:00 / 00:53
Lejuplādēt

Valmieras muzeja Izstāžu un pasākumu nodaļas vadītāja Guna Medne sarunā ar Latvijas Radio norādīja: “Māksliniece Ieva Iltnere ir viena no spožākajām un radoši piepildītākajām savas paaudzes māksliniecēm Latvijā. Izstādi Valmierā māksliniece ir nosaukusi “Pielaide noslēpumam”, nu tad arī šī izstāde ir tieši tāda, citādāka, māksliniece ir atkal savādāka, kāda viņa bija redzama pirms desmit gadiem Valmieras muzejā, bet tomēr tas viņas īpašais raksturs, rokraksts tiek saglabāts, un izstādē būs arī pēdējos desmit gados tapušie darbi. Tātad valmierieši un pilsētas viesi visu decembri, janvāri, protams, ievērojot mūsu valstī noteiktos noteikumus, drīkst apmeklēt, baudīt, skatīties, jo māksla ir tā, kas uztur mūsu garu, nu tāda laba vakcīna.”

Interesentiem izstāde būs pieejama no 12. decembra līdz nākamā gada 30. janvārim.

KONTEKSTS:

Tā kā Covid-19 izplatība par spīti novembrī izsludinātajai ārkārtējai situācijai nemazinās, valdība pagarināja ārkārtējās situācijas termiņu līdz 11. janvārim, ieviešot arī jaunus drošības pasākumus.

Muzeji, tiem radniecīgas mākslas darbu eksponēšanas vietas un bibliotēkas darbu varēs turpināt kā līdz šim, strikti ievērojot visas epidemioloģiskās prasības. Citas kultūrvietas līdz nākamā gada 11. janvārim apmeklētājiem būs slēgtas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti