Kultūras ziņas

Alekseja Naumova glezniecība Rozes Stiebras filmā

Kultūras ziņas

Pieminēs komunistiskā genocīda upurus

Dabas varenība Agates Apkalnes gleznās

Māksliniecei Agatei Apkalnei tapusi personālizstāde «Pajautājiet kalniem»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Māksliniece Agate Apkalne radījusi gleznu ciklu “Pajautājiet kalniem”, kurā gleznotāja attēlo dabas un kosmosa varenību. Personālizstāde no 22. marta aplūkojama izdevniecības “Aminori” grāmatu veikalā, pavēstīja organizatori. 

“Jaunākajā gleznu ciklā “Pajautājiet kalniem” Agate ieved skatītāju meditatīvā, harmoniskā dabas vērojumā, kas ir tikai kā sākotnēja platforma refleksijai par pasaules uzbūves principiem un aicinājumam ielūkoties savas Dvēseles gaitās. Neskatoties uz iepriekšējo gleznu ciklu laikā iemantoto popularitāti ar izsmalcinātām un virtuozām figurālām kompozīcijām, māksliniece drosmīgi mainījusi tematiku, dziļākus simbolus rodot niansētā dabas vērojumā. Šī cikla gleznās atainota majestātiska dabas un kosmosa varenība lakoniskā stilā, izmantojot monohromu toņu gammu, kā arī asprātīgi pasniedzot globālas idejas caur simbolisku, sadzīvisku priekšmetu attēlojumu,” informēja izstādes rīkotāji.

Mākslinieces pārstāvji norādīja: “Katrai cikla gleznai un objektam ir sava īpaša nozīme un aizraujošs rašanās stāsts, kas padara šo ciklu par mākslinieces Dvēseles dienasgrāmatas vizuālo attēlojumu. Agatei izstāde ir kā paklanīšanās savām saknēm. “Pajautājiet kalniem” ir ļoti personiska izstāde. Ārēji lakoniska, atturīga, precīza un asprātīga, ieskatoties dziļāk – simboliska, mītiska un dziļi intuitīva. Tāda kā pati māksliniece.”

Agate Apkalne ir latviešu gleznotāja, izglītību ieguvusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā, ko absolvējusi 2005. gadā, iegūstot maģistra grādu mākslā. Mākslinieces konsekventi hiperreālisma stilā izpaustais talants ir novērtēts Latvijā un plašāku cienītāju loku guvis Rietumeiropā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti