Māksliniece Marfa Liepājā aicina uz personālizstādi «Sarunas ar jūru»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 4. marta māksliniece Marfa aicina uz personālizstādi “Sarunas ar jūru” Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiālē "Libris”, medijus informē organizatori.

Izstādē būs skatāmas ar akrila krāsām gleznotas gleznas, kas ataino mirkli, kad cilvēks iziet pludmalē. Sarunas ar jūru – par un ap dabas būtību, par ikdienu un neikdienišķo, par augstām vērtībām vai sadzīvisko, par savstarpējo mijiedarbību. Daļa no izstādes darbiem tapuši Aivara un Ingas Kleinu rīkotajos starptautiskajos plenēros Liepājā. Gleznās attēlots šīs puses jūras krasts.

“Jūra nav tikai ūdens blāķis vai zivju ieguves vieta, – jūra ir kaut kas daudz vairāk, ja tikai tai ļaujies.

Cilvēks, kurš dzimis, audzis un ilgi dzīvojis pie jūras – ar to sasaistās tiktāl, ka tā iegūst pavisam citu vērtību, –

jūra kļūst par personības daļu. Sālsūdens rit asinīs un iezīmē piejūras cilvēku raksturu,” raksta māksliniece.

Izstāde bibliotēkā “Libris” skatāma līdz 24. aprīlim.

Par mākslinieci

Marfa (Maruta Eistere) nāk no Liepājas. Mākslu apguvusi Liepājas Mākslas vidusskolā. Vēlāk ieguvusi augstāko izglītību pedagoģijas teorijā un vēsturē, tomēr māksla saistījusi vienmēr. Bijušas autorizstādes  “Juteklības sanoņa” (1999, 2000) un “Pamosties ziemā” (2019). Vairākkārtēji piedalījusies starptautiskajā zīmētāju un gleznotāju plenērā Liepājā, dažādās Liepājas un Liepājas rajona lietišķās un tēlotājmākslas izstādēs, kā arī konkursa izstādē “Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā” (2018). Sadarbībā ar Liepājas domi māksliniece izveidojusi un ilustrējusi četras krāsojamās grāmatas bērniem par Liepāju. Jaunākais darbs grāmatu ilustrācijās – zīmējumi krāsojamai grāmatai “Ugunsdzēsēju glābēju drauga lapsēna Guņa padomi “Kā pasargāt sevi un izglābties ugunsgrēkā””(2018). Marfa ir veidojusi arī scenogrāfiju – Liepājas leļļu teātra izrādēm “Meitene ar sērkociņiem” (2014) un “Kā zvēri Pēterīti pārmācīja” (2017).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti