Kultūras ziņas

Groteski nopietna "Runāšanās par seksu" Jaunajā Rīgas teātrī

Kultūras ziņas

Surdo tulkojums. Kultūras ziņas

Dzīves nozīmes jautājumi Jūlijas Eresko personālizstādē

Māksliniece Jūlija Eresko personālizstādē šķetina dzīves nozīmes jautājumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kas notiks ar naida un haosa enerģiju kultivējošu civilizāciju? Šādas pārdomas par dzīves vērtībā rosinājušas mākslinieci Jūliju Eresko radīt darbus personālizstādei "SOS. Life Matters", kas tulkojumā no angļu valodas skan "Dzīvei ir nozīme". Izstādē aplūkojamas mākslinieces gleznas, ko papildina gaismas objekti, video stāsti un instalācijas. Izstāde no 28. oktobra aplūkojama galerijā "Museum.lv".

Savā jaunākajā personālizstādē "SOS. Life Matters" māksliniece Jūlija Eresko piedāvā personīgu viedokli par cilvēka dzīvības vērtību un par mūsdienu civilizācijas vienreizīgumu. Vēlme izteikties par patlaban pasaulē notiekošo māksliniecei radās pandēmijas nomācošās ietekmes laikā, kad lielu daļu cilvēku prātu pārņēma agresija un neiecietība. "Tā agresija tolaik neizskaidrojamu iemeslu dēļ skāra teju visus. Diemžēl šobrīd tā ir sasniegusi visā pasaulē ļoti augstu punktu un pārņem bailes. Tāpēc izstādes noskaņojums nevar būt ļoti pozitīvs," skaidro māksliniece.

Galerijas pirmajā stāvā eksponētas gleznas, kas tapušas atšķirīgās tehnikās, izmantojot gan klasiskus, gan mūsdienīgus materiālus. Darbus papildina neona gaismu meistara Jāņa Broliša akcenti. Autores vēstījums – vai civilizācija pārdzīvos tuvojošos haosu?

"Mūsu pasaule ir tik trausla, un mēs jau tik daudz esam piedzīvojuši, mēs esam tik daudz pārdzīvojuši. Mēs esam tik daudz ko radījuši visā pasaulē un to saglabājuši mūsu nelielajā sabiedrībā. Un cik ir vērtas agresijas izpausmes vienam pret otru, lai visu labo vienā mirklī zaudētu," pārdomās dalās Eresko.

Galerijas otrajā stāvā iekārtota instalācija "Cilvēku pamestā pilsēta". To atbalstīja simtiem bērnu ar saviem zīmējumiem, kā arī īpaši galerijai savu darbu radījis ielu grafiti mākslinieks KIWIE. Šajos stāstos Jūlija Eresko sevi izpaudusi kā scenogrāfe. Viņa stāsta: "Kad es sāku veidot scenogrāfiju, ap mani uzradās ļoti daudz radošu personību, piedāvājot savas idejas un darbus. Mana bija tikai ideja un scenogrāfija."

Jūlijas Eresko darbi izstādē "SOS. Life Matter" galerijā "Museum.lv" būs skatāmi līdz gada beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti