Kultūras ziņas

Topošie dizaina mākslinieki Arhitektūras muzejā

Kultūras ziņas

Ārzemju komiķi un latviešu humors

Ilzes Aulmanes rotaļāšanās izstādē "Burblis"

Māksliniece Aulmane izstādē aicina iedziļināties virtuālās saziņas burbuļos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Zobu birstes, lācīši, putaplasts, Džastins Bībers. Galerijā "Istaba" savas personālizstādes "Burblis" atklāšanā viesus uzņem māksliniece Ilze Aulmane. Izstādītie telpiski objekti aicina iedziļināties mūsdienu virtuālās saziņas burbuļos. Māksliniece atzīst, ka viņas "burbuļa karaliste" esot liels kosmoss. 

Izstādes nosaukums "Burblis" tīši uzrakstīts kļūdaini, jo ikdienas saziņā sociālos tīklos, bieži izlaižam burtus un vārdus.
 
"Virtuālajā saziņā mēs ļoti personīgi dažreiz esam. Un dažreiz tā ir tāda lomu spēle, un dažreiz mēs pārkāpjam robežas tieši tādēļ, ka esam aiz sienas. Ir tādi burbuļi, stāsts par tādiem burbuļiem, kuri ir virtuāli un ir arī reāli. Un ir arī tā reālā mūsu pasaule, kura ir pastāvējusi no laika gala, kamēr vien ir cilvēks. Mums ir vajadzība pēc privātās telpas," stāsta māksliniece.

Aulmane pašlaik studē Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļas maģistratūrā un strādā par mākslas pedagoģi. Māksliniece atzīst, ka izstāde tapusi, rotaļājoties ar domām un asociācijām.

Katrs skatītājs varot atrast viņas darbos visdažādākos niekus. 

"Viens no šiem  mākonīšiem var būt kaut kāda smarža, ko mēs piepeši sajūtam, ejot pa ielu vai vilcienā,"  piemēru min māksliniece.

Daudzas no lietām ir iegūtas "second hand" veikalos. Arī izstādē izmantotais lāčuks atrasts tur. "Mani fascinē, ka vari ieiet kādā lietoto preču veikalā un atrast rotaļlietas, kam jūti, ka piemīt stāsts un personība. Un es nezinu nekā par to. Varu tikai iedomāties," stāsta Aulmane.

Izstādi "Burblis" galerijā "Istaba" varēs apskatīt līdz 9. februārim. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti