Kultūras ziņas

Kā latvieši kino taisīja

Kultūras ziņas

Aivars Liepiņš – fotogrāfs uz salas

Naktsklubu noskaņas studentu izstādē

Mākslas studenti izstādē atklāj savu skatījumu uz naktsdzīvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Naktsklubi un laikmetīgā māksla – šo divu elementu apvienojums no šodienas skatāms studentu veidotajā izstādē “Padošanās” Latvijas Mākslas akadēmijas izstāžu telpā “Pilot”. Projekts tapis sadarbībā ar vairākām Eiropas augstskolām, tāpēc savu skatījumu uz naktsklubu dzīvi pauduši arī jaunie mākslinieki no Vācijas, Ungārijas un Itālijas.

Latvijas Mākslas akadēmijas prorektore studiju darbā Antra Priede skaidro, ka jau trešo gadu LMA iespējams apgūt kuratora specializāciju. Studentiem tika dota iespēja pieteikt savas izstāžu idejas, starp kurām pārliecinošākais bija Elīnas Drākes un Žanetes Liekītes pieteikums.

“Iedvesma izstādei nāca no pašreizējiem apstākļiem, kuros mēs dzīvojam, klubu dzīve, nakts dzīve ir apstājusies jau kādus 18 mēnešus, manuprāt, praktiski visā pasaulē klubi ir ciet. Tās bija institūcijas, kuras pirmās aizslēdza, un tās visdrīzāk būs pēdējās, kuras atvērs,” skaidro Elīna Drāke.

Savukārt Žanete Liekīte piebilst, ka klubi tāpat kā laikmetīgā māksla meklē jaunus formātus, kā eksistēt: “Ļoti svarīgi ir šie eksperimenti, un ļoti svarīgs ir tas brīdis, kad tā svira tiek palaista mazliet vaļā, citādāk tas rezultāts – viņš vienkārši nevar notikt.”

Naktsdzīves noskaņas jūtamas ne tikai mākslas darbos, bet arī izstādes iekārtojumā.

“Es domāju par elementiem, kas spētu kaut kā padarīt visu telpu intīmu un atdzīvināt mūsu slēptākās naktsdzīves virzības. Es strādāju ar gaismas refleksiju, kas maina virzību. Pārvietojoties pa telpu, tu iegūsti dažādākas pieredzes, redzot katras instalācijas dažādās šķautnes,” saka Rūdolfs Štamers, kurš veidojis izstādes scenogrāfiju.

Izstādes telpās Vecrīgā apskatāmi gan pašmāju, gan ārvalstu jauno mākslinieku darbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti