Mākslas studenti izstādē «Andrejs Upīts portretos» piedāvā savu redzējumu par rakstnieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Andreja Upīša memoriālais muzejs Rīgā aicina aplūkot Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas studentu darbu izstādi "Andrejs Upīts portretos".

Šogad ir rakstnieka 145. jubilejas gads. Mākslas akadēmijas studenti mākslinieces Elīnas Brasliņas vadībā piedāvā skatījumu uz labi pazīstamiem Andreja Upīša portretiem un rakstnieka daudzveidīgo literāro devumu. Portretu interpretācija ir gan inovatīva, gan netradicionāla.

Ilze Puķe par izstādi "Andrejs Upīts portretos"
00:00 / 00:42
Lejuplādēt

Andreja Upīša memoriālā muzeja vadītāja Ilze Puķe Latvijas Radio ieskicēja izstādes darbu daudzveidību: "Šajā izstādē ir gan ārkārtīgi klasiski darbi, kas par pamatu izmanto Upīša portretu jaunībā 1919. gadā, gan ir arī komiska parafrāze par visiem pazīstamo frāzi "Andrejs Upīts lec kā krupīts"; kāda māksliniece parādījusi, cik grūti viņai nācās izlasīt Andreja Upīša "Zaļo zemi"."

"Rakstnieka 145. jubilejas gadā vien gribas atgādināt, ka Andrejs Upīts paveicis neticami daudz: radījis 21 romānu, 10 noveļu krājumus un vairākus garos stāstus, virkni dramaturģijas sacerējumu – vēsturiskas traģēdijas, drāmas, komēdijas, visu mūžu darbojies literatūrzinātnē, bijis kaismīgs publicists, arī dzejnieks un tulkotājs. Viņa Kopotie raksti latviešu valodā sastāv no 22 sējumiem, taču pēc dažu kritiķu aprēķiniem, būtu vajadzīgi apmēram 60 sējumi, lai aptvertu visu viņa radošo mantojumu," izstādes pieteikumā paziņojumā medijiem norādīja muzeja pārstāvji.

Izstāde gaidīs apmeklētājus no 10. maija līdz pat septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti