Mākslas festivālā «Tête-à-Tête» šogad spilgti notikumi un personības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šogad vairāk nekā divus mēnešus noritēs otrais Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas festivāls "Tête-à-Tête", piedāvājot gan klātienē, gan televīzijas, interneta un radio tiešraidēs rūpīgi atlasītu starptautiskas nozīmes notikumu izlasi.

"Borisu un Ināru Teterevus raksturo kaislība uz kultūru un vēlme piedalīties, līdzdarboties tās procesos. Vērtības, kas rodas šajā aizraujošajā procesā, liecina, ka Latvijā veidojas jaunas formas mecenātisms. Pateicoties šai aizrautībai un kaislībai, Latvijas kultūrā ienākušas daudzas vērtības - mākslas augstskolās, medijos un sabiedriskajā vidē," atklājot festivālu, norāda kultūras ministre Dace Melbārde.

Mecenāts Boriss Teterevs norāda – Eiropas kultūras galvaspilsētas statuss Rīgai ir gan liela atbildība, gan īpašs tramplīns daudziem drosmīgiem kultūras projektiem.

Vēlamies, lai Rīga iekaro kultūras metropoles statusu ilgtermiņā. Esam laimīgi, ka pie mums ir tik daudz izcilību dažādajās nozarēs, kuriem varam sniegt iespēju realizēt lieliskus projektus," uzsver Teterevs.

Maija beigās noslēgsies 50 gadus lolots projekts - apmeklētājiem tik atvērta pilnībā restaurētā Rundāles pils, kas arī ir viens no nozīmīgiem šī gada festivāla notikumiem.

1964. gada 20. aprīlī es vēl kā students pirmo reizi iegāju Rundāles pilī. Sākot ar to dienu nodarbojos ar sapņošanu par to, kā viss izskatīsies pēc rekonstrukcijas. Pašlaik grūti noticēt, ka darbs pie pils patiešām ir pabeigts," saka Rundāles pils direktors Imants Lancmanis.

Šī gada programmu raksturo notikumu augstā mākslinieciskā kvalitāte un vienlaikus arī pieejamība cilvēkiem, norāda mākslas festivāls "Tête-à-Tête" vadītāja Elīna Vikmane. "Festivāla programmas mākslinieki un notikumi ir starptautiski konvertējami. Ar Teterevu fonda atbalstu uz Latviju tiks atvesti pasaulslaveni vārdi, bet Latvijas mākslinieki iegūs tramplīnu starptautiskai atpazīstamībai. Savukārt pieejamību iegūsim ar interneta tiešraidēm, radio un televīzijas ierakstiem, kas bez maksas būs pieejami visiem Latvijas iedzīvotājiem," uzsver Vikmane.

Kā vēstīts iepriekš, mākslas festivālā "Tête-à-Tête" notiks vairākas filmu pirmizrādes, laikmetīgās mākslas izstādes un koncertu pirmatskaņojumi, tiks atzīmēts Rundāles pils restaurācijas noslēgums, ar īpašu audio performanci pie sava darba – mākslas muzeja "Rīgas birža" simbola Gondolas – atgriezīsies mākslinieks Dmitrijs Gutovs, bet mākslas festivālu noslēgs leģendārā Londonas Simfoniskā orķestra koncerts Latvijas Nacionālajā operā. Festivāla notikumus papildinās pasaules atzinību guvušu mākslinieku publiskas diskusijas.

Mākslas festivāla „Tête-à-Tête” pasākumu programma skatāma šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti