Mākslas dienu tēma šogad - «Mākslas kņada»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

15.aprīlī plkst. 17 Latvijas Mākslinieku savienības galerijā ar Latvijas mākslinieku izstādi tiks atklāts vizuālās mākslas festivāls "Mākslas dienas 2015. Mākslas kņada".

Mākslinieka pašapziņa un pašnovērtējums radošajā procesā - tie būs akcenti, ko biedrība "Latvijas Mākslinieku savienība" ir izvērsusi festivāla "Mākslas dienas" izstādēs "Vizuālā virtualitāte" (2012), kā arī triloģijā "Mākslinieka monologs" (2013), "Mākslas dialogs" (2014) un "Mākslas kņada" (2015).

Šogad Mākslas dienu festivāla trīs gadu cikls noslēdzas ar tēmu "Mākslas kņada", rosinot domāt par mākslinieku, kurš, radot savu darbu un ļaujot to eksponēt, iekļūst plašākā "mašinērijā". Mākslinieka darbs sāk piedalīties kādas institūcijas, kuratora vai draugu/biedru grupas "kņadā" - izstādē, festivālā, sarunās, tādējādi sevi pozicionējot plašākā mērogā.

Izstādē pārstāvēti vairāk nekā 60 visu paaudžu Latvijas mākslinieki no dažādiem Latvijas novadiem, veidojot unikālu, patiesu un kontrastainu šodienas vizuālās mākslas redzējumu glezniecībā, tēlniecībā, grafikā, instalācijās un citos mākslas veidos.

Latvijas Mākslinieku savienība vēlas akcentēt profesionālismu kā vērtību, kas stiprina mākslinieka pozīciju, kas savukārt ietekmē procesus, kur veidojas garīgi spēcīga vide, kas balstīta ne tikai patērētāja vēlmēs. Kā norāda Latvijas Mākslinieku savienības prezidents Igors Dobičins, mākslinieka vissvarīgākā pozīcija ir radīt darbus, vērtība ir tai "kņadai", kas rodas diskusijā par darbu saturu, formu, kvalitāti, iegūstot rezonansi un atsaucību vērtētāju vidē.

Biedrība "Latvijas Mākslinieku savienība" festivālu "Mākslas dienas" rīko jau no 1959.gada. Mākslas dienas ir svētki, kam raksturīga tendence tuvināt mākslu sabiedrībai un kas ik gadu piedāvā daudzveidīgus un demokrātiskus pasākumus kultūras un mākslas baudīšanai.

Izstāde "Mākslas dienas 2015. Mākslas kņada" būs skatāma no 15.aprīļa līdz 17.maijam Latvijas Mākslinieku savienības galerijā "Rīga".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti