Mākslas dienu izstāde «100 gadi pēc revolūcijas» pulcē vairāk nekā 50 māksliniekus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā 7. aprīlī plkst. 17 tiks atklāta LMS ikgadējā vizuālās mākslas izstāde „Mākslas dienas. 100 gadi pēc revolūcijas”, kurā būs apskatāmi vairāk nekā 50 mākslinieku darbi, lsm.lv pavēstīja izstādes kurators un LMS vadītājs Igors Dobičins.

Šogad LMS, veidojot izstādi “Mākslas dienas. 100 gadi pēc revolūcijas”, aktualizē 1917.gada revolūciju Krievijā kā svarīgu notikumu ne tikai vēsturē, bet kā simbolu paradigmu maiņai mākslā. Aicinot māksliniekus piedalīties izstādē, viņi tika rosināti domāt par mākslinieka revolucionāro „dabu” – radīt ko jaunu un izaicināt, pārkāpt  nosacījumus, un šajā „revolūcijā” uzvarētāja ir jaunatklāsme.

Izstādē “Mākslas dienas. 100 gadi pēc revolūcijas” tika aicināti piedalīties profesionāli mākslinieki, vizuālās mākslas nozares studenti un mākslas studiju dalībnieki.

Igors Dobičins norāda: "Nozīmīgi ir akcentēt, ka šī ir Latvijas Mākslinieku savienības ikgadējā izstāde, kurā profesionālu meistaru darbiem līdzās redzams arī viņu mācekļu sniegums."

Izstādes ekspozīciju veido glezniecības, tēlniecības, foto mākslas, instalācijas darbi, kurus piedāvās vairāk kā 50 autori.

Izstāde būs apskatāma līdz 21.maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti