Dienas ziņas

Ventspilī strauji pieaug bērnu skaits pie logopēdiem

Dienas ziņas

Mēslu kaudze aiz kūts -- tikai vēsturiskās fotogrāfijās

Mākslas dienās Rēzeknē -- lietus kā iedvesmas avots

Mākslas dienās Rēzeknē arī lietus ir iedvesmas avots

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pasākums pamatīgā lietū - tas Rēzeknes mākslas jomas pārstāvjus netraucēja svinēt Mākslas dienas. Šis pasākums gan māksliniekiem, gan skatītājiem ik gadu ir tradicionāls notikums. Un vienmēr to rīkotāji cenšas atrast arvien jaunus tematus, arvien jaunus izteiksmes līdzekļus.

8. maijā mākslas dienu pasākums „Impresija”.Festivāla parkā Rēzeknē visus atnākušos lutināja ar pamatīgu lietu, lai gan varētu šķist, ka lietus un pasākums brīvā dabā ir kaut kas nesavienojams, tomēr īsteniem mākslas jomas pārstāvjiem un cienītājiem lietus netraucē baudīt mirkli un kopā būšanu.

Pasākuma vadītājs Kristaps Višs Latgales reģionālajai televīzijai norādīja, ka lietū ir saskatāms kas no impresijas un impresija ir vienojošais elements mākslas dienu apmeklētājiem.

Savukārt pasākuma vadītāja Ilze Pundure atzina, ka māksliniekiem lietus nemaz netraucē. Tas drīzāk ir iedvesmas avots.

Tas ir viens no iedvesmas avotiem,  mums māksliniekiem, tas netraucē, tas padara šīs mākslas dienas neaizmirstamas,” uzsvēra Pundure.

Radošās darbnīcas, mākslinieciskas performances,  sīkumi un nianses, kas liek pasmaidīt pa rutīnas pārņemto pelēko ikdienu.

„Māksliniekam nekas nav bijis viegli, bet es varu teikt, tas ir skaisti,” - tā par mākslinieka ikdienu izsakās Ilze Pundure.

Lai gan  slapji, tomēr priecīgi – apliecinājums vien tam, ka uz lietām, ko mēs nevaram mainīt, jāraugās ar pozitīvu attieksmi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti