Mākslas centra «Noass» mastā līdz gada beigām plīvos mākslas karogs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

1. jūlijā pulksten 19.00 mākslas centrā "Noass” tiks uzstādīts Līgas Spundes īpaši veidots karogs, ar kuru tiks atklāts mākslas projekts "Spēka avots”. Eksperimentējot ar simbolisko karoga nozīmi, laika posmā no jūlija līdz pat decembra beigām pie mākslas centra fasādes būs aplūkojama kāda no astoņu mākslinieku variācijām par karogu kā izteiksmes līdzekli, kā simbolu, žestu un mediju, informēja mākslas centra pārstāvji.

Projektā apvienojušies dažādu paaudžu mākslinieki – Līva Rutmane, Anna Malicka, Kristiāna Marija Sproģe, Jānis Krauklis, Maija Kurševa, Līga Spunde, Margrieta Griestiņa un Ieva Putniņa.

Kā norādīja idejas autori, caur dažādiem karogiem atklāsies plašās interpretācijas iespējas un izgaismosies dažādu radošo komūnu veidotās izpausmes, kas bieži vien publiskam skatam paliek apslēptas. Projekts “Spēka avots” ir veidots kā turpinājums mākslas centrā “Noass” pagājušā gada augustā atklātajai mākslinieka Kaspara Groševa izstādei “Autonomia”, kuras centrā bija karogs un tā dekonstrukcijas kā medijs mākslas valodas paplašināšanai. 

Mākslinieces Līgas Spundes veidotais karogs "Clubhouse" būs apskatāms bez maksas jebkurā diennakts laikā AB dambī, pie mākslas centra "Noass" fasādes, līdz 20. jūlijam, kad to nomainīs nākamais mākslinieks.

Projekts "Spēka avots” tapis ar Rīgas domes un VKKF mērķprogrammas “KultūrElpa” atbalstu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti