Mākslas akadēmijas un Stradiņa universitātes studenti ar kopīgu ekspozīciju startēs «Art Vilnius 2019»  

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 30. maija līdz 2. jūnijam Lietuvas galvaspilsētā Viļņā notiks starptautiskā laikmetīgās mākslas mese “Art Vilnius 2019”, kas šogad norisināsies jau desmito reizi. Šogad mesē būs skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) kopīgi veidota ekspozīcija. Kopīgi starpdisciplināri projekti un pasākumi starp abām augstskolām tiek attīstīti kopš pērnā pavasara, kad LMA un RSU noslēdza sadarbības līgumu, informēja Mākslas akadēmijā.

Medicīna un māksla dažos veidos ir cieši saistītas – medicīna pievēršas cilvēka ķermenim, bet mūsdienās ārstēšana vairs nav tikai fiziskas slimības dziedināšana. Arvien pieaug garīgās veselības nozīme, kur māksla ieņemu nozīmīgu vietu. Abu augstskolu studentu sadarbības rezultātā uzskatāmi tiks demonstrēta mākslas un medicīnas mijiedarbība, aktīvi iesaistot arī meses apmeklētājus. 

Skatītājiem būs iespēja ne tikai uzzināt, bet arī kļūt par daļu no radošā procesa un klātienē redzēt, ka pavisam vienkāršs un pašsaprotams vitālais radītājs, proti, pulss, var kalpot par pamatu neatkārtojama mākslas darba radīšanai. Projektā realizācijā ir iesaistīti gleznotāji, tēlnieki, grafiķi, scenogrāfi, mākslas vēsturnieki, kā arī dažādu medicīnas zinātņu speciālisti.

LMA Viļņā pārstāvēs akadēmijas rektors profesors Kristaps Zariņš, profesors Guntars Sietiņš, asociētais profesors Kristiāns Brekte, kā arī studenti: Sandra Strēle, Jānis Šneiders, Dārta Lote Bērziņa, Envija, Agate Bernāne, Reinis Bērziņš, Laura Gedroviča, Oto Ozoliņš, Ance Vilnīte, Raimonds Gaidelis, Justīne Seile, Viktorja Balašova, Olga Trebuhina, Jana Šandibina, Ingrīda Ivāne un Laura Veļa. Savukārt RSU projektā pārstāvēs Rehabilitācijas fakultātes profesionālā maģistra studiju programmas “Mākslas terapija” vadītāja Jana Duhovska un topošās mākslas terapeites Elīza Dubovika un Signe Vanadziņa, Medicīnas fakultātes Cilvēka fizioloģijas un bioķīmijas katedras vadītājs profesors Pēteris Tretjakovs, asociētais profesors Leons Blumfelds un docētājs Matīss Mežals.

Lēmums par kopīgu dalību “Art Vilnius 2019” tika pieņemts 2019. gada 18. februārī, tiekoties LMA un RSU vadībai. Mākslas mese Viļņā norisināsies izstāžu un kongresu centrā “Litexpo”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti