Mākslas akadēmijas simtgades izstādē – paralēles starp pirmās brīvvalsts sākumu un 90. gadu paaudzi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijas aulā no sestdien, 30.martā, skatāma akadēmijas simtgadei veltīta izstāde, kurā būs skatāmi septiņu jauno mākslinieku darbi.

Darbu autori pārstāv Mākslas akadēmijas scenogrāfijas, vizuālās komunikācijas, glezniecības un metāla dizaina nodaļu.

Kā stāsta izstādes kuratore Anna Laganovska, visus izstādei izraudzītos māksliniekus vieno starpdisciplināra pieeja un interese darboties arī ārpus savas specialitātes rāmjiem.

Latvijas Mākslas akadēmijas izstādes kuratore Anna Laganovska
00:00 / 00:26
Lejuplādēt

„Izstāde ir veltījums Latvijas Mākslas akadēmijas simtgadē, bet vairāk tā ir par mums pašiem, proti, paaudzi, kas ir dzimusi 90.gados. Mēs velkam paralēles starp pirmās brīvvalsts laiku, jo akadēmija tika dibināta gadu pēc valsts dibināšanas, un mums kā paaudzi, kas ir dzimusi pēc neatkarības atjaunošanas un ir pirmie, kas ir uzauguši pilnībā neatkarīgā valstī. Darbu lokā būs Krišjāņa Elvika, Alises Sondores un Rūdolfa Štamera instalācijas, Luīzes Rukšānes un Jāņa Šneidera glezniecības darbi, Marijas Ulmanes plakāti. Savukārt māksliniece Madara Keidža, kas ikdienā nodarbojas ar rotu veidošanu, piedalās ar projektu, kurā viņa polaroīda fotogrāfijās iemūžina cilvēku mīļākās ķermeņa daļas. Visi darbi ir veidoti speciāli šai izstādei, un tēma ir par savas paaudzes problemātikas risināšanu,” stāsta Laganovska.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti