Kultūras ziņas

Dailes teātrī šajā sezonā būs 17 jauniestudējumi

Kultūras ziņas

Neredzēti Aleksandras Beļcovas pasteļi

Latvijas Mākslas akadēmijā notikusi rektoru mija

Mākslas akadēmijā notikusi rektoru nomaiņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijā ar saukli “Rektoru mija” notika slepena ballīte, par kuru informācija bija pieejama visiem, izņemot tās galvenos varoņus – bijušo akadēmijas rektoru Alekseju Naumovu un viņa pēcteci rektora amatā Kristapu Zariņu. Šodienas pasākums apliecināja jau sen zināmu patiesību – Mākslas akadēmijā prot svinēt būtiskus notikumus! Arī rektoru mija tika atzīmēta krāsaini, mākslinieciski un savā ziņā karaliski.

Petaržu un aplausu skaņās Latvijas Mākslas akadēmijas studenti un mācībspēki slepenā ballītē, par kuru zināja visi klātesošie, izņemot abus tās vaininiekus, sumināja bijušo un jauno rektoru. Pēc desmit gadu vadīšanas Alekseju Naumovu šajā amatā nomainījis bijušais prorektors Kristaps Zariņš. Svinīgā ceremonijā Naumovs saņēma siltus pateicības vārdus, bet Zariņš tika pie īsti karaliskām regālijām.

Pēc jaunā rektora kronēšanas visi klātesošie vienojās kopīgā gleznošanā. Arī abi rektori atzīst, ka gleznošana ir viņu dzīves galvenais aicinājums.

Kopš Latvijas Mākslas akadēmijas dibināšanas 1921. gadā Kristaps Zariņš ir desmitais tās rektors, kuru ievēlēja šī gada jūnijā. Mākslas akadēmijas rektoru ievēl uz pieciem gadiem ar iespētu tikt pārvēlētam uz vēl vienu termiņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti