Mākslas akadēmijā būs skatāma izstāde «Plenēra piezīmes. Rīga-Krakova»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 14. februāra līdz 10. martam Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) aulā būs skatāma izstāde „Plenēra piezīmes. Rīga-Krakova“.  Izstādes apmeklētājiem būs iespēja aplūkot mazu daļu no plenēra iespaidiem, ko LMA un Krakovas Mākslas akadēmijas studenti un pasniedzēji pieredzēja pagājušajā vasarā.

"Cilvēkus vislabāk vieno kopīga pieredze - piedzīvojumi, iespaidi, prieki, satraukumi, kopīgas veiksmes un neveiksmes. Satiekot jaunus cilvēkus ar kopējām interesēm, mēs atspoguļojamies viens otrā, dalāmies pieredzē un bagātinām viens otru. Esam priecīgi un pateicīgi par sadarbību ar Krakovas Mākslas akadēmijas studentiem un pasniedzējiem, kas aizsākās gadu iepriekš," stāsta LMA Zīmēšanas katedras asoc. profesore un projekta autore Dina Ābele.

Izstādes darbi tapuši plenērā no 12. līdz 19. maijam, kad LMA un Krakovas Mākslas akadēmijas studenti un pasniedzēji apmeklēja Krakovas mākslas akadēmiju un tās plenēra māju Zakopanē.

Plenēra dalīvnieki
Plenēra dalīvnieki

No LMA puses plenērā piedalījās Kristīne Zikmane, Kristīne Martinova, Gvido Vizulis, Dina Danosa, Jūlija Blažēviča, Jekaterina Fraimane, Didzis Upens, Ieva Baumgarte, Marija Titova un Baiba Ābelīte no Grafikas, Glezniecības un Tēlniecības nodaļām.  Savukārt no Krakovas Mākslas akadēmijas plenērā piedalījās Anete Božek, Sylwia Brzyszczyk, Katarzyna Homoncik, Mateusz Pitala, Monika Ražny, Magdalena Szpyt, Anna Tajak, kurus pavadīja pasniedzēji: Marta Antoniak, Magdlena Kulesza-Fedkowicz un Kamil Kuzko.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti