Kultūras ziņas

Glābšanās instrukcija piecpadsmitgadīgajai sev

Kultūras ziņas

Ledus mūzika

Par būtisko mākslinieka dzīvē un daiļradē

Mākslas akadēmijā atklās starptautiskā projekta «Emerging Lines» izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Februāra sākumā Latvijas Mākslas akadēmijā atklās starptautiskā projekta “Emerging Lines” ceturto, noslēdzošo izstādi "Emerging Lines #4", kas būs apskatāma no 2020. gada 11. februāra līdz 7. martam LMA aulā, medijus informē akadēmijas pārstāvji.

Latvijas Mākslas akadēmija kopā ar Vroclavas Mākslas un dizaina akadēmiju, Parīzes studentu tīklu “Crous de Paris” un Berlīnes studentu tīklu “studierendenWERK BERLIN” organizē sadarbības projektu mākslā "Emerging Lines". Ar šo projektu sadarbības valstis vēlas popularizēt jaunos māksliniekus, tā veicinot mākslinieku atpazīstamību un karjeru Eiropā. Divu gadu laikā Parīzē, Berlīnē, Vroclavā un Rīgā notiek izstādes, kurās piedalās 32 mākslinieki no visām dalībvalstīm. 

Organizatori uzsver: “Projekta izstādes kopumā tāpat kā katrs tajās eksponētais darbs stāsta par būtisko un svarīgo katra mākslinieka dzīvē un radošajā darbībā. Šie individuālie, personificētie skatījumi, mijiedarbojoties ar izstāžu vietu arhitektoniskajiem tēliem un lokālo kultūru, rada savu īpašu personificētu stāstu.

Katra projekta izstāde ir radoša, iedvesmojoša satikšanās, kas īsteno projekta mērķi – būt par atbalstu brīnišķīgiem, jauniem māksliniekiem un mākslas radošajai idejai kopumā.”

Projekta izstādēm noslēdzoties, to kopstāsts tiks atspoguļots projekta katalogā. 

Izstādē piedalīsies astoņi mākslinieki no četrām sadarbības valstīm: Pauline Beck un Gauthier Kriaa (Francija), Marlies Pahlenberg un Claudio Campo Garcia (Vācija), Justyna Andrzejewska un Sarah Epping (Polija), Evija Skriba un Ingrīda Ivane (Latvija).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti