Mākslas akadēmijā atklās JRRMV diplomdarbu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

25. februārī plkst. 18 Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) aulā tiks atklāta Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas (JRRMV) diplomdarbu izstāde "/06-16/".

Šogad JRRMV svin 70. gadskārtu kopš tā pagodināta ar Latvijas izcilā gleznotāja Jaņa Rozentāla (1866-1916) vārdu. Skolas vēsture aizsākas ar 1896. gadā dibināto Rīgas Latviešu daiļkrāsotāju palīdzības un veicināšanas biedrības zīmēšanas un daiļkrāsošanas vakara skolu. Dažādi laiki, politiskie režīmi, ideoloģiskie un ekonomiskie "žņaugi", bet visa pamatā nesatricināma, paliekoša klasiskās ievirzes akadēmiskā mākslas izglītība, kas balstīta dabas studijās.

Izstādes ekspozīcijā skatāma pēdējo 10 gadu JRRMV audzēkņu diplomdarbu izlase, kas parāda skolas virzību, akcentējot jauno tehnoloģiju ienākšanu mākslas izglītībā, tādā veidā sekmējot progresīvu topošā mākslinieka radošo iespēju amplitūdu.

Darbu tehniskajos izpildījumos redzama vēlme pārkāpt kanoniem, izlauzties no skolas klasiskajiem un akadēmiskajiem principiem un radīt darbu, kurš iegūst laikmetīgās mākslas statusu. Garīgie un mākslinieciskie meklējumi atspoguļojas gan darbu tēmās un motīvos (sevis izzināšana mijas ar nedrošību un bailēm atklāties pilnībā), gan arī tehniskajos risinājumos, materiālu un mediju dažādībā, tā sniedzot ieskatu mūsdienu mācību izglītības virzībā, jauno mākslinieku meistarībā un aktuālajās tendencēs.

Izstāde būs skatāma līdz 19. martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti