Dienas ziņas

Baložu pilsētas meži grimst atkritumos

Dienas ziņas

Ierobežo legālo narkotiku apriti

Valmierā ar vērienu atzīmē Mākslas dienas

Maijai Tabakai pirmā izstāde skolā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Aprīlis visā Latvijā aizrit mākslas zīmē. Notiek tikšanās ar māksliniekiem, tiek atklātas izstādes un veidoti jauni mākslas darbi. Arī Valmierā mākslas mēnesi šogad atzīmē ar daudzveidīgiem sarīkojumiem. Viens no tiem - Maijas Tabakas darbu izstāde Valmieras Valsts ģimnāzijā. Pati māksliniece atklāj, ka šī viņai ir pirmā izstāde kādā no Latvijas skolām.

Sagaidot mākslas mēnesi, Valmieras sadalīta septiņos radošos kvartālos, kur katrs aicināts izbaudīt daudzveidīgu kultūras un mākslas programmu.

“Valmieras Valsts ģimnāzija, kur notiek daudz dāžādi pasākumi pārtop par Saules dzelteno kvartālu ar ļoti bagātīgu piedāvājumu,” norāda Valmieras kultūras centra direktors Toms Upners.

Ģimnāzijas pārvaldītajā kvartālā mākslas mēneša ietvaros jau prezentēta grāmata “Latvijas leģendas”, kas veltīta mūsu valsts simtgadei, bet ģimnāzijā aplūkojama mākslinieces Maijas Tabakas gleznu izstādi “Pārteigums”.

Tikšanās reizē Tabaka atzīst, šī viņai ir pirmā izstāde kādā no Latvijas skolām. Māksliniece ir priecīga, ka arī mācību iestādēs atdzimts tradīcija atzīmēt mākslas dienas.

“Visvairāk mākslas dienas jau bija 70. un 80. gados. Vēlāk nāca cita politika modē un pārmaiņas. Cilvēki piemirsa, ka arī mākslinieki ir,” skaidrp Tabaka.

Tomēr atceroties mākslas dienas pirms aptuveni 30 gadiem, Maija Tabaka ir gandarīta, ka šodien cilvēkiem ir iespēja iepazīt mākslinieka radošo būtību un satikties klātienē, nevis tikai vērot lielformāta darbus, kas radīti sekojot politiskajai iekārtai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti