Kultūras ziņas

Fotogrāfs ielūkojas cilvēka sejā

Kultūras ziņas

Muzikāla teleportācija

Maija Tabaka turpina pārsteigt

Maija Tabaka piedāvā «Pārsteigumu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Gleznotājas Maijas Tabakas šarms un unikālā spēja uzburt sirreāli fantastiskas mākslas ainavas kā magnēts ir pievilcis un turpina pievilkt skatītājus. Tieši šobrī iespējams doties ekskursijā pa Maijas Tabakas pēdām trīs Rīgas galerijās, tieši rīt, 7.decembrī, galerijā "Daugava" tiks atklāta jaunākā mākslinieces darbu izstāde "Pārsteigums".

Maija Tabaka vienmēr ir pārsteigusi – ar fantāzijas lidojumu un spēju uzburt visneticamākos stāstus, uz audekla apvienojot dažādus laikmetus un tēlus – viduslaikus, mūsdienas, vai pat Ķīnas impērijas laiku un fantastiskus putnus. Šoreiz galerijā Daugava skatītājiem arī būs vairāki pārsteigumi. Viens no tiem – mazie formāti ar ziedu gleznojumiem, otrs – modeļi.

Ja kādreiz modeļi bija Regīna Razuma, Sarmīte Sīle vai citi sabiedrībā pazīstami cilvēki, tad šoreiz tas, piemēram, ir āzis," stāsta galerijas vadītāja mākslas zinātniece Anda Treija.

Otrs pārsteigums skatītājem būs bērnu gleznojumi un gleznu sērija "Hara parks".

"Ar bērniem Tabakas glezniecībā ienākusi svētdienas sajūta. Māksliniece gleznojusi speciāli sapostus kaimiņu bērnus, kas sagatavoti gleznošanas procesam," norāda Treija.

Senākus Maijas Tabakas glezniecības "Pārsteigumus" skatītājiem iespējams atklāt arī Mākslinieku savienības galerijā, kā arī Vīna studijā.

Izstāde galerijā "Daugava" būs apskatāma līdz 15.janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti