Kultūras ziņas

Jauno mūziķu eksperimentu laboratorija

Kultūras ziņas

Pretēji viedokļi par vārda brīvības robežām

Londonā popularizē Latvijas mākslu

Londonā popularizē Latvijas glezniecību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Par godu Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē līdz 30. janvārim Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības telpās Londonā apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) pasniedzēju un absolventu darbu izstāde „Graduation” jeb “Izlaidums”. Tēlnieku veikuma prezentēšanai radušās transportēšanas problēmas...

LMA absolventu un profesoru darbi satiekas ES mājā Londonā, lai tās apmeklētājus iepazīstinātu ar mūsdienu Latvijas mākslas ainu – gan portretiem, gan abstrakto glezniecību, gan ainavām.

Izstādē piedalās 13 jaunie mākslinieki, kā arī viņu pasniedzēji, diplomdarbu vadītāji Aleksejs Naumovs, Juris Petraškēvičs, Kristaps Zariņš, Ivars Heinrihsons un Kaspars Zariņš. Paredzēts, ka vēlāk izstāde dosies arī uz izstāžu zālēm Dublinā un Belfāstā.

Jautāts, kāpēc tēlniecības darbiem vieta izstādē nav atradusies, LMA rektors Aleksejs Naumovs skaidro, ka bijušas problēmas ar darbu transportēšanu.

Mēs domājām par tēlniecību, bet bija problēmas ar transportu, tāpēc mēs palikām pie grafikas un glezniecības,” saka Naumovs. „Jo te ir visas tendences, tādā ziņā, ka ir pārstāvētas gan konceptuālā māksla, gan arī figuratīvā, gan abstraktā, gan arī grafiskie, kur ir dažādas interesantas tehnikas pielietotas – gan izdrukas, gan arī mecotinte, kā arī glezniecība kā viena no tādām primārām vērtībām.”

Izstādes organizētāja Inese Bauģe uzskata, ka izstāde veido skaistu buķeti, kurā savāktas krāsas „no pilnīgi pelēka līdz koši rozā”.

Bet mākslas fani Rīgā gaida februāri, kad Rīgas biržā būs apskatāma retu mākslas darbu kolekcija no Boloņas muzejiem izstādē “Itāļu portreta glezniecības divi gadsimti. 1580-1780”. 

Kā jau vēstījām, kopumā Latvijas prezidentūras laikā paredzēti ap 200 pasākumu visā pasaulē, kas ir vērienīgākā Latvijas kultūras izcilības prezentācija ārvalstīs kopš neatkarības atjaunošanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti