LNMM pievieno savus mākslas darbus «Google Culture Institute» platformai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vairāki Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) struktūras ir pievienojušas savus mākslas darbus informāciju tehnoloģiju koncerna "Google" tiešsaistes platformai "Google Culture Institute" projektam "Google Art Project".

To paziņojumā medijiem norādīja LNMM.

Ievērojami papildināta arī jau esošā LNMM darbu datu bāze. Tomēr kopumā tiešsaistes platformā "Google Culture Institute" šobrīd ir pieejami vairāk nekā 360 mākslas darbu attēli no LNMM krājuma gan glezniecībā, grafikā, tēlniecībā un porcelāna mākslā.

LNMM norāda, ka mākslas muzejs "Rīgas Birža" pievienojis mākslas darbu attēlus no ārzemju glezniecības kolekcijas, parādot darbus no 16. līdz 19.gadsimtam. Ir aplūkojami arī mākslas darbi no ārzemju tēlniecības, ārzemju dārgmetālu kolekcijas un ārzemju dekoratīvi lietišķās mākslas kolekcijas.

Deokratīvās mākslas un dizaina muzejs virtuālajai kolekcijai ir pievienojis unikālu Rīgas mākslas porcelāna krājumu, kas rada priekšstatu par porcelāna mākslu pagājušā gadsimta 20. - 30.gados.

Romana Sutas un Aleksandras muzejs kolekcijai pievienojis Sutas mākslas darbus, kas sniedz ieskatu viņa daudzpusīgajā radošajā darbā.

LNMM darbu atlase rada ieskatu Latvijas glezniecības un grafikas pagātnē, atspoguļojot laikmetu maiņām raksturīgās pārmaiņas. Ir eksponēti vairāku paaudžu izcilāko klasiķu Kārļa Hūna, Jūlija Federa, Vilhelma Purvīša, Jaņa Rozentāla, Johana Valtera, Jāzepa Grosvalda, Jēkaba Kazaka, Ģederta Eliasa, Konrāda Ubāna, Jāņa Tīdemaņa, Kārļa Padega un citu vecmeistaru darbi.

„Google Culture Institute” ir tiešsaistes platforma, kas sniedz iespēju apskatīt augstas izšķirtspējas mākslas darbu attēlus, videomateriālus, dokumentus no dažādiem pasaules mākslas muzejiem, galerijām, arhīviem un bibliotēkām. Projekts ļauj saskatīt darbu vissmalkākās detaļas, „doties” virtuālās muzeju tūrēs un veidot savas virtuālās kolekcijas. Platforma piedāvā iespēju lapās meklēt kolekcijas pēc muzeja vai citas iestādes vārda, arī pēc mākslinieku vārda, kā arī veidot lietotāju galerijas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti