LMS Radošajā kvartālā ar plenēru sākas vasaras sezona

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) Radošajā kvartālā "Kombināts Māksla" šonedēļ ar plenēru notiks vasaras sezonas atklāšana, informē LMS pārstāve Māra Uzuliņa.

 

No 15. Līdz 19. jūnijam Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) Radošajā kvartālā „Kombināts Māksla” notiks vasaras sezonas atklāšanas plenērs, kura laikā tiks papildināta kvartālā izveidotā grafiti, āra instalāciju un akmens tēlniecības darbu kolekcijas. Plenērā piedalīsies Agita Šteinberga, Linda Jeromane, Ansis Dobičins, Igors Dobičins, Lina Itagaki (Lietuva), Raitis Hrolovičs, Jānis Noviks, Jēkabs Noviks, Pēteris Noviks, Mārtiņš Zutis. Nedēļas laikā LMS Radošajā kvartālā mākslinieki radīs granīta skulptūras, kā arī sienu gleznojumus. LMS īpašu akcentu plenērā velta granīta tēlniecības kolekcijas papildināšanai, jo vēsturiski „Kombināts Māksla” teritorijā Kārļa Zāles vadībā norisinājusies Rīgas Brāļu kapu skulpturālā ansambļa izveide, kā arī tapuši citi Latvijas mākslā nozīmīgi tēlniecības darbi, kas rosina kvartāla darbību cieši saistīt tieši ar tēlniecības mākslu. Savukārt grafiti mākslas kolekcijas izveide ir sākta pirms gada un veido kvartāla industriālo apbūvi par telpu mūsdienu urbānās mākslas eksponēšanai.

20.jūnijā pulksten 16.00 Gaujas ielā 5 tiks atklāta jaunradīto darbu ekspozīcija – apmeklētājiem tiks dota iespēja satikt māksliniekus un baudīt Mr.Myster un Dirty Deal Audio HQ  koncertu.

Šobrīd Gaujas ielā 1 izvietota LMS Muzeja Tēlniecības krājuma pastāvīgā ekspozīcija, kurā apkopoti latviešu 20.gs. otrās puses ievērojamāko tēlnieku darbi, kā arī vēl pēdējās nedēļas apskatāma 3. Starptautiskā mākslas simpozija „Mākslas dienas 2015. Mākslas kņada” izstāde. Kvartāla teritorijā skatāma ielu mākslas galerija, kas tapusi pagājušajā vasarā sadarbībā ar žurnālu „Popper” un festivālu „Blank Canvas” un ietver Tron Karton, Klāva Lora, Frost, Maijas Kurševas, Lazy Bra, Korsh, Rombs un Andreja Lavrinoviča sienu zīmējumus.

LMS Radošais kvartāls „Kombināts Māksta” darbojas kā radoša platforma dažādām mākslas un kultūras iniciatīvām, regulāri piedāvājot interesentiem laikmetīgas izstādes, koncertus, akcijas un citus pasākumus, īpaši atbalstot jaunās paaudzes māksliniekus, kā arī veicinot kvartāla vēsturiskās mākslinieciskās ievirzes attīstību, popularizējot laikmetīgo tēlniecību un keramikas mākslu.

Projekts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, SIA „Inpap”, SIA „Krāsu serviss” atbalstu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti