Kultūras ziņas

Senie instrumenti un Baha mūzika

Kultūras ziņas

A. Dombrovska konkurss atgriežas Ziemeļblāzmā

Krievu mākslinieku darbi LMS galerijā

LMS galerijā skatāma Maskavas mākslinieku izstāde «Artranzit»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 21. novembra līdz 11. decembrim Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā būs apskatāma izstāde „Artranzit”, kas tapusi LMS un Krievijas Mākslinieku radošās savienības sadarbības rezultātā un iepazīstina ar Maskavas mākslas vidi raksturojošām vizuālās mākslas paradigmām.

Izstādē "Artranzit" pārstāvēti Krievijas mākslinieki - Jevgenijs Romaško, Ivans Koļesnikovs,Sergejs Denisovs un Konstantīns Hudjakovs. Katrs no autoriem strādā atšķirīgā tehnikā, sniedzot ieskatu reālisma, konceptuālisma un jauno tehnoloģiju iespēju sniegtajā stilistikā, norāda mākslas zinātniece Diāna Laguna.

Jevgenijs Romaško savā daiļradē parāda un aktualizē reālisma glezniecības principus, pārliecinoši attīsta tās tradīcijas ainavas žanrā. Izstādē pārstāvēti darbi no Francijas iespaidos tapušas gleznu sērijas, atklājot gan atpazīstamus kultūras objektus un vietas, gan autoru uzrunājušo ikdienas ainu interpretācijas.

Koļesņikovs/Denisovs – autoru tandēms, kas strādā dažādos laikmetīgās mākslas virzienos, ietverot instalāciju, video mākslu un vides mākslu. Sociālais konteksts, kas ar „audekla un eļļas” palīdzību atklājas viņu projektos, pārkāpj ierastās stājmākslas robežas un tikai formāli sasaistāms ar glezniecības nostādnēm. Viņu mākslā rodamas tiešas, nereti ironiskas atsauces uz mūsdienu pasaules problemātiku un šīs dienas sabiedrībai būtiskiem jautājumiem.

Konstantīns Hudjakovs ir viens no digitālo mediju mākslas attīstītājiem Krievijā. Viņa stereogleznas, interaktīvie paneļi un lielformāta digitālie audekli tapuši pateicoties mūsdienu progresīvajām tehnoloģijām un inovatīvām to sintēzes metodēm, paralēli risinot aktuālus radošos uzdevumus. Izstādē „Artranzit” mākslinieks parāda tīrās formas un trīsdimensiju telpas eksperimentus divdimensiju gleznas ietvaros.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti