LMS galerijā - ekspozīcija «Nekrologs un lietu dabiskā kārtība»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) 75 gadu un LMS muzeja 15 gadu jubilejas šogad tiek radoši atzīmētas ar LMS muzeja organizētu izstāžu ciklu. Šobrīd LMS galerijā iekārtota ekspozīcija „Nekrologs un lietu dabiskā kārtība”.

Izstādi „Nekrologs un lietu dabiskā kārtība” veidojis gleznotājs Jānis Purcens (1973), iedvesmu rodot Latvijas Mākslinieku savienības prezidenta, tēlnieka Igora Dobičina darbā „Nekrologs” un Mākslinieku nama logos, kuri gatavoti 1953.gadā. Izstādes kontekstā logi ir pārvērtību liecinieki Mākslinieku namam un māksliniekiem, un Jāņa Purcena interpretācijā šie priekšmeti kļūst kā apcerējums par laika plūdumu un tēli, kuri ataino savu laikmetu.

„Lietu dabiskā kārtība – tās apput. Nekrologs – runa un/vai teksts par nomirušu cilvēku, šis vārds parasti tiek sacerēts komplimentārā formā. Kāds no bārdainajiem vārda mākslas meistariem rakstīja, ka kalni izdēdot, ūdens aizskalojot augsni un putekļus aizpūšot vējš – tā plaši ar spārniem ko dod ģeoloģijas zinātne paceļoties tālu pāri ainavai, šķiet tālāk sekoja kaut kas par darbiem, kas nodrošinot piemiņu. A kā ir tad, ja arī galaktikas izdēd, saules dziest, kā vēja nopūsti nosviluša šķūnīša prauli, un piemiņa, ko nes ļaužu atmiņa par to, ka, lūk, puisis ar vārdu uz burtu H, tas kurš nodedzināja kaut kādu saieta namu vai kulta celtni, matērijai izirstot... „ izstāde tematikas sakarā pārdomas pauž gleznotājs Jānis Purcens.

Latvijas Mākslinieku savienības galerija Rīgā, 11. novembra krastmalā 35, atvērta ik dienu no plkst. 12 līdz 17.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti