LMA aulā valda grāmatu māksla

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) aulā valda grāmatas. Pašā centrā izkārtota grāmatu piramīda, kas tiecas uz augšu, bet vitrīnās zem stikla redzamas katra gada godalgotās grāmatas. LMA aulā no 5. līdz 25. aprīlim skatāma izstāde "Konkurss ZELTA ĀBELE. Atjaunotās Latvijas grāmatu māksla 20 gados".

Izstādē var aplūkot vairāk nekā 35 autoru mākslas darbu oriģinālus no bērnu, prozas un dzejas grāmatām. Piemēram, Ilmāra Blumberga ilustrācijas no Imanta Ziedoņa grāmatas "Epifānijas", Anitas Paegles ilustrācijas no grāmatas "Pulksteņa nakts gaitas", Jura Petraškeviča ilustrācijas no grāmatas "Māsa un brālis", Indras Sproģes ilustrācijas no bērnu grāmatas "Joka pēc alfabēts ", Alekseja Naumova - "Dons Kihots", Andra Vītoliņa - "Pasakas par bērnu dzīvi", Reiņa Virtmaņa veidotās ilustrācijas - "Mārtiņa Sirmā virtuves padomi", Gunāra Kroļļa oriģināldarbi no "Indriķa hronikas", kā arī bērnu dzejoļu izlases "Bikibuks" mākslinieku un citu autoru darbi.

Izstādes mērķis ir informēt skatītājus par Latvijas grāmatu mākslu laika posmā no 1993. līdz 2013. gadam, sniedzot iespēju aplūkot visus 20 gados godalgotos un nominētos izdevumus, kuru kopskaits jau pārsniedz tūkstoti. Izstādes otrās daļas mērķis ir atainot radoši aktīvo mākslinieku veikumu grāmatu mākslas jomā, ielūkojoties Latvijas grāmatu mākslas kopainā mūsdienās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti