Likteņdārzam ziedojumus vāks izsolē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lielajā ģildē šonedēļ atklāta Likteņdārza labdarības izsoles izstāde. Svētdien tur notiks arī pasaulslavenā vijolnieka Gidona Krēmera un kamerorķestra "Kremerata Baltica" koncerts un mākslas darbu izsole. Par to LTV raidījumā “Labrīt, Latvija!” stāstīja Likteņdārza īstenotāja Kokneses fonda valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa.

Lielajā ģildē tiks izstādīti 70 darbi - rokraksti, fotogrāfijas, grafikas, gleznas, plakāti, porcelāns, tēlniecība un dizaina darbi.

Fotogrāfe Inta Ruka ziedo savu fotogrāfiju "Nataša" un arhitekts Gunārs Birkerts - "Gaismas pils" skici. Savu rokrakstu ziedojusi fonda padomes locekle Māra Zālīte.

Latvijas institūta direktore Karina Pētersone ziedojusi sava tēva režisora Pētera Pētersona un dzejnieka Imanta Ziedoņa rokrakstu, vēsturiski nozīmīgus dokumentus.

Savas vecāsmātes Emīlijas Dreifeldes izsūtītās apliecību ziedojusi mākslas zinātniece un politiķe Sandra Kalniete, bet zinātnieks Jānis Stradiņš ziedo savu rokrakstu, uzmetumu dokumentam, kas nostiprināja Satversmē latviešu valodu kā valsts valodu.

Vienu no saviem darbiem izsolē piedāvās arī māksliniece Ieva Jurjāne. Intervijā viņa minēja, ka tas ir emocionāli svarīgi izsolei atdot vienu no vistuvākajām gleznām no izstādes “Rotaļlietu stāsts”

Sestdien Likteņdārzā notiks arī Lielā Talka un koku stādīšana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti