Liepājas vizuālās mākslas kopizstādes galveno balvu ieguvusi Dace Dēliņa-Lipska

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

30. oktobrī Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē atklāta Liepājas vizuālās mākslas kopizstāde „Telpa dialogam” un sumināti izstādes laureāti, kurus noteica profesionāla žūrija. Galveno balvu par gleznu “Saucējas” saņēma Dace Dēliņa-Lipska.

Māksliniece Dace Dēliņa-Lipska saņēma galveno balvu 500 eiro (pirms nodokļu nomaksas) vērtībā par laikmetīgu nacionālās tēmas risinājumu gleznā “Saucējas”.

Trīs balvas 300 eiro vērtībā tika sadalītas māksliniekiem Lainei Neimanei, Uldim Rubezim un Raimondam Gabaliņam.

Par veiksmīgu debiju un radošu jauno tehnoloģiju izmantošanu darbā “Privātā publicitāte” balvu saņēma Laine Neimane. Balvu par meistarīgu glezniecību un niansētu pārdzīvojuma atspoguļojumu darbā “Vientuļais koks” saņēma mākslinieks Uldis Rubezis. Raimonds Gabaliņš saņēma balvu par par stabilu sniegumu un filozofisku skatījumu tēlniecības formās “Pasauļu savstarpējās attiecības” un “Planētu radošie procesi”.

Žūrijas sastāvā bija Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības katedras vadītājs Andris Vītoliņš, Latvijas Mākslinieku savienības vadītājs Igors Dobičins un māksliniece Ieva Epnere.

Liepājas muzeja Krājuma komisija mūsdienu mākslas krājuma papildināšanai iepirka mākslinieku Irinas Tīres pasteli “Top telpa jaunām izjūtām”, Alda Kļaviņa gleznu “Qou vadis” un Ziedoņa Safronova fotokolāžu “Mūzu Templis”.

Līdz 19. novembrim pirmo reizi skatītājiem ir iespēja izteikt arī savu viedokli un balsot par savu iecienītāko mākslas darbu. 19. novembrī skatītāju favorītam tiks pasniegta dāvanu karte 150 eiro vērtībā materiālu iegādei.

Jau vēstīts, ka izstādē "Telpa dialogam" piedalās 54 mākslinieki. Izstāde Liepājas muzejā skatāma līdz 22. novembrim. Ieeja bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti