Kultūras ziņas

Rīgā viesojas Kristians Boltanskis

Kultūras ziņas

Bikibuks ar draugiem trako galerijā "Istaba"

Renē Magritta sirreālie darbi Liepājas muzejā

Liepājas muzejā skatāmi Renē Magrita sirreālie darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Liepājas muzejā skatāmas izcilā Beļģijas mākslinieka Renē Magrita ilustrācijas slavenajam, par sirreālisma kulta literatūru dēvētajam literārajam darbam "Maldorora dziesmas". Izstāde Liepājā notiek, muzejam sadarbojoties ar Francijas mākslas kuratoriem "SARL Amiencom". Šī izstāde jau ir trešais sadarbības projekts.

Pērn vasarā Liepājas muzejs pirmo reizi Latvijā piedāvāja unikālu iespēju šeit skatīt spāņu mākslinieka Salvadora Dalī darbus, bet jaunā gada sākumā šeit noslēdzās franču mākslas pērļu izstāde, un to tūlīt jau nomaina cita 20.gadsimtā ievērojama mākslinieka darbi. Šoreiz tas ir beļģis, sirreālisma mākslinieks Renē Magrita. Viņa ievērojamākie darbi ir ilustrāciju cikls franču literāta Lotreamona darbam “Maldorora dziesmas”. 

„Mēs bijām priecīgi par to, ka tieši šajā laikā, kad Rīga tiek atklāta kā Eiropas Kultūras galvaspilsēta, un tur notiek izcilas izstādes, Liepājas muzejam ir iespēja parādīt kaut nelielu daļu no izcilā beļģu mākslinieka Renē Magrita darbiem,” stāsta Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

„Magrits ir izcils mākslinieks, tāpat kā Dalī un franču mākslinieki. Ja mums ir iespēja  rīkot viņa izstādi, mēs esam tikai par! Tā ir kā jaunā gada dāvana,” norāda franču kompānijas “SARL Amiencom” pārstāvis un  izstādes kurators Vasilijs Kesauri.

Izstādē apskatāmie darbi ir litogrāfijas un grafikas tehnikā – mākslinieka Magrita radītie tēli ir biedējoši izteiksmīgi un pārliecinoši savā nereālistiskumā.

Renē Magritta izstāde Liepājas muzejā būs skatāma līdz 20.aprīlim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti