Liepājas muzejā rudens kopizstāde «Māksla@Liepāja»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Liepājas muzeja otrā stāva zālē skatāmi dažādu žanru, tehnikas un izpildījuma laikmetīgās mākslas darbi, sākot no gleznām, nedaudz lietišķās mākslas, fotogrāfijas un arī tēlniecības darbi. Šoreiz Liepājas mākslinieku kopizstādes nosaukums ir „Māksla@Liepāja" un tā skatāma līdz 24.novembrim.

Liepājas muzejam rīkot mākslinieku rudens kopizstādi jau ir ļoti ilga tradīcija kopš muzeja izveides, uzsver muzeja pedagoģe Astra Dzērve, stāstot, ka pēdējos septiņus astoņus gadus meklēta iespēja arī muzeja krājumam iepirkt darbus. Šogad muzejs pirks Gintas Stavrovskas gleznu „Agrā rītā" un Herberta Erba darbu „Metamorfoze".

Izstādes mērķis ir parādīt pilsētas mākslinieku veikumu ar šodienai atbilstošu skatījumu, atklājot Liepājas mākslas dzīves aktualitātes un pievēršot pastiprinātu uzmanību jaunām mākslas izpausmes formām.

Izstādes vadmotīvs ir aicināt māksliniekus paskatīties uz mūsdienu mākslu konkrētas kultūrvēsturiskās vides kontekstā, kurā pilsēta kalpo gan kā apzināts, gan neapzināts iedvesmas avots.

Izstādes pamatideja balstīta uz dažādu žanru, tehniku un izpildījumu laikmetīgās mākslas darbu skati ar mērķi fiksēt cilvēka iekšējos meklējumus kādā laika periodā caur visnotaļ atšķirīgu autoru darbiem. Izstāde pulcina māksliniekus, kurus vieno Liepāja un Kurzeme ar tām raksturīgo kultūrvides dinamiku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti