Liepājas muzejā, iespējams, atrasts Maļeviča oriģināldarbs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Veicot Liepājas muzeja krājuma pārbaudi, uziets, iespējams, slavenā mākslinieka, supremātisma pamatlicēja Kazimira Maļeviča mākslas darbs.

Muzeja direktore Dace Kārkla telefonsarunā portālam lsm.lv norādīja, ka pagaidām ir pāragri spriest, vai atrasts Maļeviča oriģināldarbs.

1916.gadā tapusī glezna žanriski gan atbilst citiem Maļeviča tā laika darbiem, taču galavārdu teiks eksperti, pārbaudot papīra atbilsmi un citas nianses.  

Atbildot uz jautājumu, kā gadījies, ka darbs uziets tikai tagad, muzeja direktore skaidroja, ka iepriekš muzeja darbinieki šo krājumā esošo darbu uzskatījuši par kopiju.

Piektdien, 21.martā,  atradums tiks nogādāts uz ekspertīzi Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā, bet pēc tam ceļos uz Sanktpēterburgu, kur to pārbaudīs krievu speciālisti.

Kazimirs Maļevičs (1878-1935) ir poļu izcelsmes krievu mākslinieks, scenogrāfs un mākslas teorētiķis, ģeometriskās abstraktās mākslas un krievu avangarda supremātisma virziena pamatlicējs. Pasaulē zināmākais Maļeviča mākslas darbs ir 1913.gadā radītais "Melnais kvadrāts".

1916.gadā tapušo Maļeviča darbu galerija apskatāma vietnē kazimirmalevich.ru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti