Liepājas muzejā atklās tekstilmākslinieces Lilitas Bauģes izstādi «Parastā dzīve»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

8. janvārī plkst. 17 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā tiks atklāta tekstilmākslinieces Lilitas Bauģes personālizstāde “Parastā dzīve”. Izstādē jaunā māksliniece atklāj cilvēka dzīves krāsainību, vērš uzmanību uz parastas dzīves neparastumu, vienlaicīgi pieņemot un izbaudot dzīves paredzamību.

Māksliniece Lilita Bauģe izstādē atklāj dažādus cilvēka dzīves posmus no tā dzimšanas brīža līdz aiziešanai mūžībā, parādot gan autores personisko pieredzi, gan ikvienam atpazīstamus tēlus, lietas un tradīcijas.

Jaunās mākslinieces šā brīža radošie jautājumi ir sievietes loma un nostāja mūsdienās, kā arī vēlme mudināt skatītāju uzdot sev jautājumus un meklēt to atbildes.

Izstāde „Parastā dzīve” piedāvā tās skatītājam paraudzīties uz cilvēka ikdienas dzīvi kā interesantu un aizraujošu spēli, kas, mainot noteikumus un līmeņus, ieliek tās dalībnieku dažādās situācijās un lomās.

Lilita Bauģe

Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas apakšnozares studente.

Piedalījusies tekstilmākslas projektā „Tekstils LV”, „Chemin de fer” Varšavas Mākslas akadēmijā “Sievietei būt” u.c.

2012. gadā ieguva „Mecenātes Ināras Teterevas stipendiju mākslā”.

Katram dzīves posmam raksturīgi savi spēles noteikumi un stratēģijas, savi simboli, asociācijas un kuriozi – šie ir instrumenti, kas izmantoti izstādes darbu radīšanā ar mērķi aicināt jebkura vecuma skatītāju atpazīt gan savas personiskās, gan kolektīvās cilvēces dzīves pieredzi.

Izstādes kopainu veido desmit dažāda formāta, veidola, materiāla un tehniku tekstilmākslas stājdarbi un objekti, kas demonstrē cilvēka dzīvi visā tās krāsainībā – smieklu, asaru, mīlestības un nodevības pilnu.

Personālizstāde „Parastā dzīve” ir Latvijas Tekstilmākslas katedras vadībā izstrādāts bakalaura darbs, kas tapis ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu.

Izstāde Liepājas muzejā skatāma no 8. līdz 31. janvārim, ieeja bez maksas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti