Liepājas muzejā atklās Sandras Vingres izstādi «Oba»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas muzeja mazajā izstāžu zālē 12. novembrī plkst. 17 atklās mākslinieces Sandras Vingres gleznu izstādi “Oba”.

Izstāde “Oba” stāsta par pasauli pasaulē, kas atrodas ārpus civilizācijas. Tajā mīt savādi meža ļaudis, labvēlīgi gari un dzīvnieki. Džungļi ir maģiska, varoņstāstiem apvīta briesmu un burvestību valstība.

Vārds “Oba” āfrikāņu valodā nozīmē – valdnieks, brīvs gars. Tāpat kā mākslinieces gleznotās mazās būtnes ir neatkarīgas, dažādas un īstas. Sandra Vingre glezno dzīvīgi, patiesi un savādāk un aicina, lai katrs atklāj gleznoto salu pats.

Māksliniece Sandra Vingre stāsta: “Ceļošana un dabas impulss ietekmē mani kā mākslinieci. Manas inspirācijas ir etniskās maskas, ornamenti, senu cilšu kulta lietas, audumi, eksotiski augi un zvēri. Man svarīga ir tīra krāsa, skaidras līnijas un precīzi laukumi, kā simbols tīrām domām un nodomiem. Tēlu izgaismošanas tehnika rada ilūziju, ka gaisma drīzāk nāk no attēlotās personas iekšienes, bet ne tik daudz no ārējās vides. Gribu radīt ārpus šīs pasaules sajūtu – krāsainus džungļus, gaismu no Dieva, pilnīgu mieru bez ikdienas rutīnas, ambīcijām un pienākumiem”.

Māksliniece dzimusi 1986. gadā. Mācījusies Ventspils 1. ģimnāzijā, studējusi Latvijas Universitātē un Latvijas Mākslas akadēmijā, 2010. gadā ieguvusi bakalaura grādu mākslā Latvijas Kristīgā akadēmijā. Šobrīd māksliniece turpina glezniecības studijas maģistratūrā Latvijas Mākslas akadēmijā.

Grupu izstādēs piedalās kopš 2007. gada Talsos, Ventspilī, Liepājā, Rīgā, Jūrmalā, Londonā, arī ASV. Kopš 2010. gada māksliniece rīko personālizstādes notikušas Ventspilī teātra namā “Jūras vārti”, Rīgas starptautiskajā lidostā, galerijā “Slazds” un restorānos “Ostas skati”, “Andalūzijas suns” un “Dārzs”, koncertzālē “Baltais flīģelis” Siguldā, Jelgavas Kultūras namā, Ozolnieku Kultūras namā, Ādolfa Alunāna memoriālajā muzejā Jelgavā.

Sandra Vingre ieguvusi pirmo vieta „Winsor & Newton’s Artist’ Acrylic Flow” gleznu konkursā, Ņūdžersijā. Māksliniece piedalās arī citos mākslas projektos – “Staro Rīga”. “Baltā Nakts” (2011), piedalījusies ceļojošajā izstādē "YOUnite" mākslas projekta ietvaros ASV, kā arī veidojusi piemiņas zīmi represētajiem Ventspils rajonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti