Liepājas muzejā atklās Imanta Klīdzēja keramikas un fotogrāfiju izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas muzeja mazajā izstāžu zālē piektdien, 8. novembrī, atklās keramiķa Imanta Klīdzēja personālizstādi “Tumša saule”. Šajā izstādē ar keramikas un fotogrāfijas starpniecību mākslinieks pievērsies gaismas jēdzienam un tematikai par saules ritējumu, paziņojumā medijiem informē muzeja pārstāvji.

Izstādes organizatori uzsver, ka Imants Klīdzējs ir viens no zināmākajiem latviešu keramiķiem, kurš ne tikai veic aktīvu radošo darbību, bet darbojas arī mākslas pedagoģijas jomā.

Imants Klīdzējs ik gadu pie sevis aicina Latvijas, kā arī ārvalstu keramiķus, lai īpaši izveidotajā keramikas apdedzināšanas krāsnī gatavotu ne tikai savus, bet arī kolēģu darbus.

Laikā, kad dienas strauji kļuvušas īsākas un saulesgaismas – arvien mazāk, Imants Klīdzējs pievērsies gaismas apspēlēšanas tematikai un saules ritējumam: “Parādība, par kuru nemaz īpaši nedomājam. Pašsaprotama un ierasta. Tikai reizēm, kad tās liekas par daudz, kļūstam izvairīgi un īdzīgi. Saule pie debesīm jau kuro dienu! Vai arī notiek gluži pretēji. Kad diena tik īsa, gluži kā O. Vācietim: “..vien kaķa astes garumā”, par jaunu mācāmies gaismu novērtēt.”

Izstāde “Tumša saule” Liepājas muzeja Mazajā zālē būs skatāma līdz 12. janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti