Liepājas muzejā atklās 54 mākslinieku «Telpu dialogam»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 30. oktobrī, plkst. 17 Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē tiks atklāta vizuālās mākslas kopizstāde “Telpa dialogam”, kurā piedalās 54 mākslinieki.

Darbus izstādei iesnieguši 54 dažādu paaudžu mākslinieki ar vairāk nekā 80 darbiem. Izstādē piedalās gan pieredzējuši Liepājas un apkārtnes mākslinieki, gan debitanti ar mākslas darbiem dažādās tehnikās. Vizuālās mākslas kopizstāde tradicionāli ir ļoti daudzveidīga, tā paužot mākslas norises, kopskatu, tendences un virzību Liepājā. Izstādes pamatideja balstīta uz dažādu žanru, tehniku un izpildījumu laikmetīgās mākslas darbu skati ar mērķi aicināt cilvēkus uz savstarpēju dialogu laikā un telpā.

Izstādei ir piešķirts Liepājas Kultūras pārvaldes balvu fonds 1400 eiro vērtībā. Izstādes atklāšanas dienā profesionāla žūrija vērtēs kopizstādes darbus un piešķirs naudas balvas par mākslinieciski augstvērtīgākajiem un interesantākajiem darbiem, lai veicinātu mūsdienu mākslas procesu attīstību un sekmētu Liepājas mākslinieku jaunrades procesu.

Šogad izstādes žūrijā ir Latvijas Mākslinieku savienības vadītājs Igors Dobičins, Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības katedras vadītājs Andris Vītoliņš un Dizaina un dekoratīvās mākslas un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Dekoratīvās mākslas un dizaina departamenta vadītāja Inese Baranovska.

Izstādes laikā ikviens skatītājs ir aicināts izteikt savu viedokli un balsot par sev tīkamāko mākslas darbu. Izstādes noslēgumā tiks paziņota skatītāju simpātijas balva, kas tiks izziņota 19. novembrī.

Arī šogad Liepājas muzejs iegādāsies izstādes darbu muzeja mākslas krājuma papildināšanai. Darbu izvēlēsies Liepājas muzeja Krājuma komisija saskaņā ar muzeja krājuma komplektēšanas koncepciju, īstenojot pārdomātu un mērķtiecīgu Liepājas muzeja krājuma politiku.

Izstādi iekārto mākslinieks Aldis Kļaviņš. Izstādes publicitātes vizuālā noformējuma autors ir Uldis Rubezis.

Izstāde būs skatāma līdz 22. novembrim. Ieeja bez maksas.

Jau vestīts, ka pērn Liepājas muzeja kopizstādi pavadīja skandāls, jo izrādījās, ka izstādes laureātes Ivonnas Kalitas darbs "Melnā avs" bija pārzīmēts no svešas fotogrāfijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti