Kultūras ziņas

Jānim Purviņam – 50

Kultūras ziņas

Noslēgusies "Emīlija. Latvijas preses karaliene" filmēšana

Liepājas muzejs gaida apmeklētājus

Liepājas muzejā ar trim izstādēm gaida apmeklētājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Līdzās daudziem citiem Latvijas muzejiem darbu atsācis arī Liepājas muzejs. Tas apmeklētājus sagaidījis ar trim jaunām izstādēm, tomēr interese par tām un muzeja apmeklējumu pagaidām nav liela. Tas iestādes vadībai liek domāt par nepieciešamību ieguldīt papildu resursus apmeklētāju piesaistei.

Cerība uzņemt apmeklētājus Liepājas muzeja darbiniekiem bija radusies jau aprīļa beigās, tāpēc laikus noorganizētas trīs jaunas izstādes – lielajā zālē skatāmas Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Jura Petraškeviča grafikas, mazajā zālē eksponēti norvēģu mākslinieces Beātes Jersvollas akvareļi, savukārt anfilādē gleznas un no draudzeņu vecajām kleitām darinātas skulptūras izlikusi māksliniece Ieva Caruka. Viņa speciāli izstādei arī apgleznoja vienu no muzeja sienām.

Māksliniece savus darbus raksturo: “Šeit ir mikslis, jo, domāju,

mūsu pasaule ir viena liela eklektika patreiz un daudz kas atmirst, daudz kas kļūst neaktuāls, tradīcijas mainās. Kas dzimst, vēl nesaprotam, cerēsim uz to labāko.”

Mazinot inficēšanās riskus, noteikts, ka Liepājas muzeja telpās vienlaikus drīkst atrasties 50 cilvēki, taču vismaz pagaidām par drūzmu un distances ievērošanu šeit nav jāuztraucas. Pirmās darbadienas pirmajās piecās stundās muzeju apmeklēja tikai pieci cilvēki.

Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla teic: “Šajā brīdī esam gatavi tam, ka acīmredzot ļoti daudz pūļu būs jāvelta mārketinga darbā, jo cilvēks atkal jāpiegriež muzejam, atkal jāmēģina viņš pārliecināt, ka te ir interesanti, saistoši, ka muzejā var lieliski pavadīt brīvo laiku.”

Lielāku apmeklētāju pieplūdumu Liepājas muzejs cer sagaidīt vasaras vidū, kad pilsētā varētu būt vairāk tūristu. Arī pirmo apmeklētāju vidū bija viesi no citām pilsētām.

Muzeja apmeklētājs Oļegs no Jelgavas atzīst:

“Gribējās aiziet uz kādu muzeju, kaut kādas izstādes paskatīties. Tas ir tas gadījums – kad ir, tad to nenovērtē, bet, kad pazūd, kaut kā pietrūkst.”

Gan pandēmija, gan fakts, ka Liepājas muzejs vairākus mēnešus bija slēgts apmeklētājiem, izjaucis tā izstāžu grafiku, un tagad esot jādomā, kā to regulēt. Vēl darba plānos ietilpst dažādu pasākumu rīkošana muzeja dārzā, un muzeja darbinieki pauž pārliecību, ka, apmeklētājiem piedāvājot iepazīt vēsturi, kultūru un mākslu, gaidāma ļoti rosīga vasara.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti