Liepājas mākslinieka Viļņa Bulava karikatūrās – politiķi, aktieri, mākslinieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Liepājā šobrīd galerijā „Romasdārzs” skatāma mākslinieka Viļņa Bulava karikatūrizstāde „Avīžu bildītes”. Izstādē var aplūkot mākslinieka oriģinālzīmējumus, kas tapuši pēdējo desmit gadu un publicēti laikrakstos un interneta portālos.

Mākslinieka Viļņa Bulava karikatūru izstādē, kas iekārtota pašā Liepājas centrā vienā no jaunākajām un izmēros iespaidīgākajām galerijām, tagad skatāmi aptuveni 90 oriģinālzīmējumu. Tajās komiskas un pārspīlētas mīmikas ieguvuši sabiedrībā zināmi cilvēki un mākslinieka laika biedri.

Visu šo gadu laikā vislielāko uzmanību izpelnījies Liepājas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija), un ne bez pamata, jo karikatūras pieprasa avīzes un portāli. Situācijas bijušas dažādas, stāsta mākslinieks.

“Pēdējais bija lielāks, tas bija izstādes darbs uz audekla. Žurnālisti tad man uztaisīja tādu bezmaksas reklāmu, kā rezultātā Liepājas domes priekšsēdētājs iegādājās šo attēlu,” stāsta Bulavs.

Izstādē redzami aktieru, mūziķu, politiķu un citu sabiedrībā zināmu cilvēku portreti, kā arī dažādas ainiņas, protams, arī vēlēšanu laikā, kad karikatūras kļūst par tādu kā tirgus preci.

“Mērķis ir panākt tādu efektu, lai auditorijai tas raisītu smaidu. Bet tas ir arī subjektīvi: kas vienam izraisīs smaidu, citam izraisīs pretējas emocijas,” stāsta mākslinieks.

Liepājas mākslinieka Viļņa Bulava karikatūras, kuras labprāt aplūko arī paši iedvesmas avoti, izstādē galerijā „Romas dārzs” skatāma līdz 4.augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti