Liepājas Karostas ūdenstornī mākslinieku rezidence atvērta arī šovasar

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Liepājas Karostas ūdenstornī šovasar jau otro gadu pēc kārtas notiek atvērtā mākslinieku rezidence, kurā jebkurš interesents, ievērojot valstī noteiktos piesardzības pasākumus, var apskatīt atzītu latviešu mākslinieku izstādes un novērot mākslinieku radošo procesu.

Egons Peršēvics, Liepājas Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidences kurators
00:00 / 00:42
Lejuplādēt

Šovasar Karostas ūdenstornī strādā Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un prorektors – gleznotājs Andris Vītoliņš, kā arī divi spožākie figurālās glezniecības meistari un Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēji – Elīna Zunde un Atis Jākobsons.

“Pasākuma formāts ir tāds, ka mākslinieki izmanto šīs telpas visas vasaras garumā. Viņi ir ieradušies ar darbiem, kas jau ir uztaisīti, un tādiem, kas vēl ir labojami, papildināmi. Tie visi ir redzami ūdenstornī,” stāstīja rezidences kurators Egons Peršēvics.

Tā vienlaicīgi ir izstāde un mākslinieka darbistaba, kurā var ielūkoties katrs interesents un, ja paveicas, arī sastapt mākslinieku.

“Telpas ir cara laikā būvētas, ļoti plašas un gruntīgas, ar daudz skaistas gaismas. Mākslinieki stāsta, ka telpa, aura ļoti iedvesmo,” sacīja kurators.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti